Hans Zimmer - Live Tour 2016

Hudba
https://www.youtube.com/watch?v=pPW_BDYygew

Nejvýraznější filmový hudební skladatel současnosti, Hans Zimmer, přijede 7. 5. 2016 koncertovat do Prahy. Oscarový hudební skladatel se představí spolu s ČNSO a velkým pěveckým sborem v O2 areně.
Původem německý autor filmové hudby Hans Zimmer je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby současnosti. Začátky jeho hudební kariéry jsou spjaty s kapelou The Buggles, se kterou nahrál hit Video Killed the Radio Stars.
Záhy se však začal věnovat práci pro film. Jeho hudba k oscarovému filmu Rain Man mu doslova otevřela dveře do Hollywoodu. Od té doby Hans Zimmer často spolupracoval s režisérem Ridley Scottem, např. na filmech Thelma a Louise, Gladiátor nebo Hannibal.
Zimmerovu hudbu diváci znají z mnoha oscarových blockbusterů, jako je Šifra mistra Leonarda, Piráti z Karibiku, Pearl Harbor, Počátek, Temný rytíř, Interstellar nebo z animovaných filmů Lví král, Madagaskar, Princ Egyptský, Kung Fu Panda, Já padouch a další. Dosud Zimmer pracoval na více než stovce filmů a získal za ně všechna ocenění včetně Oscara, Zlatého globu i Grammy.
Pražský koncert je součástí prvního celosvětového turné Hanse Zimmera. Světoznámý skladatel na koncertu v Praze osobně zahraje na několik hudebních nástrojů v doprovodu Českého národního symfonického orchestru a velkého pěveckého sboru. Zazní hudba mapující nejzásadnější mezníky jeho kariéry.








Termíny