Císařské posvícení v Moravských Budějovicích

Volný čas, Hudba, Turistika

Císařské posvícení má v Moravských Budějovicích dlouholetou tradici.

 

V roce 2015 zahájil oslavy Císařského posvícení ve městě Klub důchodců při MKS Beseda ve čtvrtek 15. října tradičním společenským setkáním ve velkém sále. 

 

V sobotu 17. října bylo již od ranních hodin na náměstí Míru, Purcnerově ulici a dalších přilehlých ulicích i na zámeckém nádvoří rušno. Konaly se zde již tradiční trhy. Po celý den zde byly pouťové atrakce, kolotoče, houpačky a další. I o občerstvení bylo postaráno, nechyběly posvícenské koláče, uzeniny, cukrářské výrobky i burčák, svařené víno, medovina a další. Na náměstí Míru byly stánky s nejrůznějším zajímavým zbožím. Na Purcnerově ulici byly stánky se zbožím vlastní výroby a v zámeckých konírnách bylo připraveno posezení a stánky s občerstvením, které nabízely slané i sladké dobroty a zároveň byla po celý den otevřena výstava, kde se prezentovalo patnáct obcí mikroregionu, zejména fotografiemi ze společenského života obcí.

 

Ve dvě hodiny odpoledne vyšel od Penny marketu po císařské silnici směrem k náměstí Míru slavnostní průvod. V čele kráčely mažoretky, dále dechová hudba, skauti, hasiči a další. Průvod zdravili občané stojící po obou stranách cesty na chodnících. Průvod prošel náměstím Míru a společně s dalšími návštěvníky zaplnil prostor před pódiem na Purcnerově ulici. Zde byl zahájen kulturní program, na kterém vystoupila dechová hudba Dubňanka, Dance aerobic Moravské Budějovice pod vedením Jany Chvátalové, břišní tanečnice z DDM Budík pod vedením Dany Berkové, Kytarová škola Draha, mažoretky REPETKY z DDM Budík a program uzavřela svým vystoupením kapela Tuláci. Celým programem provázel Michal Sedlák.





Účinkují

PROGRAM BUDE UPŘESNĚN.





Termíny