Baroness

Hudba, Rock & Pop, Hard & Heavy
PURPLE TOUR 2016

Nové album Baroness je triumfálním návratem s těmi největšími a nejvelkolepějšími riffy a sbory, které tito hudební dobrodruzi kdy nahráli. Ale jeho fialový název Purple také reflektuje temný moment jejich nedávné historie. V roce 2012 přežili děsivou nehodu svého autobusu. "Kapela utrpěla obrovské zhmoždění," říká zpěvák a kytarista John Baizley o nehodě. "Bylo to poranění, které nám celkem na dost dlouho zabránilo normálně fungovat. Doufáme, že tahle deska je takovým odrazovým můstkem, který nám pomůže z toho všeho se dostat."
Album vyšlo 18. prosince a vznikalo pod dohledem producenta Davea Fridmanna (the Flaming Lips, Sleater-Kinney), který se pokusil pomoci sdělit posluchačům veškeré pocity, které Baroness v nedávné době zažili, a přeměnit je ve vítězný pokřik. Album Purple bylo nahráno s napůl pozměněnou kapelou - Baizley a Pete Adams (kytara, vokály) a nováčci Nick Jost (basová kytara, klávesy) a Sebastian Thomson (bicí) nahráli 10 komplikovaně vrstevnatých skladeb s texty o nehodě samotné ("If I Have to Wake Up (Would You Stop the Rain)"), o boji s cílem rychle se zotavit ("Chlorine & Wine") a jejich neustálém úsilí o umělecké i lidské přežití ("The Iron Bell").
"Nechtěli jsme natočit pomalou temnou desku," říká Adams. "Potřebovali jsme zrychlit. Potřebovali jsme být melodičtí a zároveň agresivní. Myslím, že se nám tím podařilo dostat ze sebe všechny ty pocity, všechny emoce, všechno od hněvu ke kopnutí do vrtule."
Baroness své fialové album představí příští rok v Evropě a v jejich kalendáři nechybí ani Praha, kam se vrátí již po několikáté.








Termíny