Hádám, hádám pohádku – Knižní ilustrace Vlasty Švejdové

Výstava, Volný čas, Pro děti, Turistika

Odkud ten náš holub letí? Letím z lesa, milé děti. Cos tam viděl, holoubku? Perníkovou chaloupku! Vybavíte si, jak chaloupka vypadala? I okaté a roztomilé Jeníčka a Mařenku? Kreslila je jedna z našich nejznámějších ilustrátorek Vlasta Švejdová, stejně tak třeba Budulínka, Červenou Karkulku, Broučky a mnoho dalších pohádek a říkanek pro nejmenší děti. Kromě toho kreslila i učebnice prvouky nebo ilustrace na sunaru.

 

A právě paní Švejdové, brněnské malířce, patří teď na Špilberku výstava Hádám, hádám pohádku. Líbit se bude hlavně malým dětem – výstava je spíš pestrobarevným prostorem plným veselých hříček. Děti tu najdou divadélko se spoustou masek a bublin s veršovánky a krásně malované kulisy, skládačky, obrázky, promítání pohádek anebo hravé úkoly.

 

Na návštěvníky samozřejmě ve výstavě čeká plno obrázků paní Švejdové: staré originály ilustrací s krásně dochovanými barvami i ukázky jejích knížek s říkadly a pohádkami. Dospělé určitě potěší i obrazy z brněnských ulic nebo s adventní tematikou.

 

K výstavě patří i doprovodný program:

V sobotu 12. prosince budou na Špilberku Pohádkové Vánoce – těšte se od 10 hodin na hravý program ve výstavě i venku na nádvoří, divadla, koncerty, opékání buřtů nebo soutěže o ceny.

Ve dnech 21. listopadu a 9. ledna bude v 15 hodin ještě čtení z pohádek a autogramiáda Vlasty Švejdové.

 

Výstava potrvá do 24. ledna.









Termíny