Festival šampaňského Grand Jour de Champagne 2015

Výstava, Volný čas

Unikátní festival šampaňského Grand Jour de Champagne 2015 chystá množství zásadních novinek

Milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků si už jistě do svých diářů poznamenali termín 4. - 7. listopadu, který bude zasvěcen velkolepé přehlídce šampaňského Grand Jour de Champagne 2015.

Festival se koná ve spolupráci s francouzským velvyslanectvím

Devátý ročník tohoto unikátního festivalu s sebou přináší hned několik zásadních novinek. První z nich je místo konání tradiční pražské Champagne Exhibition – letos poprvé se totiž uskuteční v noblesních prostorách skvostného barokního Buquoyského paláce, sídle francouzského velvyslanectví. Kdo by si nechtěl vychutnat sklenku lahodného moku třeba v salónu Richelieu, salónu Karla X. či v Hudebním salónu?

Ochutnejte nové champagne domy

Svou účast letos potvrdilo také mnoho nových champagne domů, mezi něž patří mj. Roger Barnier, Deutz, Brugnon, Guy Charbaut nebo Vollereaux.  Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční hosté přehlídky, jako je Mailly Grand Cru, Salon/Delamotte, Fleury, Perrier-Jouët, deVenoge a mnoho dalších vyhlášených domů.

Michelinští mágové potěší Prahu i Brno

Vrcholem této společenské události budou galabankety. V Praze se přípravy slavnostního menu ujme držitel dvou michelinských hvězd Bernard Bach a letos nebude michelinská hvězda odepřena ani Brnu. O skvělý gastronomický zážitek se zde v hotelu Best Western Premier Hotel International Brno postará nejmladší laureát tohoto ocenění, Michaël Nizzero, který pracoval mj. ve Velké Británii či Dubaji a v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne.

Šéfkuchař francouzské restaurace La Briqueterie. Michaël Nizzero je osvědčeným šéfkuchařem s mnoha zkušenostmi získanými po celém světě. Po svém vyučení a stážích ve význačných belgických restauracích se stal po dobu čtyř let pravou rukou Michela Roux, šéfkuchaře tří – hvězdičkové michelinské restaurace Waterside Inn v anglickém Berkshire. Následně působil ve vyhlášené rybí restauraci Pisces v Dubaji, která pod jeho vedením získala ocenění nejlepší seafood restaurace v Dubaji tři roky po sobě. V současnosti je Michaël Nizzero chef de cuisine v restauraci pětihvězdičkového hotelu Hostellerie de la Briqueterie ve francouzském regionu Champagne. I zde prokázal svůj talent, když pod jeho vedením získala tamní restaurace slavné ocenění michelinské hvězdy.

Bohatý doprovodný program zpříjemní sychravý listopad

Návštěvníci už si jistě zvykli, že celou přehlídku doprovází také množství degustací a nevšedních společenských zážitků. Také letos za nimi můžete vyrazit do skvělých restaurací, trendy barů a unikátních prostor.

Program:

 

Středa 4. listopadu 2015

 

15:00-19:00             Champagne Exhibition – BRNO

                                    Hotel International Brno 

 

17:00                         MAILLY GRAND CRU Magnum Collection 1996, 1997, 1998, 1999 & foie gras Feyel-Artzner

                                    RESERVA bar & restaurant, Brno

 

20:00                         Champagne Banket Michaël Nizzero

                                   Hotel International Brno

 

18:30-19:30              Champagne ve společnosti francouzských mistrů umění
Národní galerie, Praha

 

V realizaci                Projekce francouzského filmu se sklenkou Champagne
Francouzský institut, Praha

Čtvrtek 5. listopadu 2015

 

17:00-19:00              Humr, ústřice, kaviár a Champagne
                                   Zdenek’s Oyster Bar, Praha

 

20:00                         Champagne Banket Bernard Bach
Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie v Praze

 

17:00                         Speciální duel Blanc de Blancs a Blanc de Noirs

        Monopole de Vin, Praha

 

17:00-19:00              Champagne a doutníky

Balcony Bar, Praha

 

  Pátek 6. listopadu 2015  

13:00-19:00              Champagne Exhibition – PRAHA
Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie v Praze

 

17:00-19:00              Degustace Prestige Cuvées Champagne

Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie v Praze

  Sobota 7. listopadu 2015  

9:30-12:00                Snídaně s Champagne a lanýži

Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie v Praze

 

17:00                         Salon - Vertikální degustace 1990, 1995, 1996, 1997, 1999

Buquoyský palác, Velvyslanectví Francie v Praze

                                   (Vyprodáno)

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB - www.facebook.com/Grand-Jour-de-Champagne-548505275216148.









Termíny