Květinová kuchařka aneb s květinami zdravě a chutně

Volný čas

Jak  vypadá  taková  květinová  kuchařka?  Nejen  na  oko  krásná,  ale  také  kniha  plná zajímavých a netradičních receptů. Jana Vlková je velkou milovnicí jídla a vaření, to stejné platí pro květiny. Tyto vášně se rozhodla spojit a vydala u nakladatelství Smart Press titul Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení.

 

Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.

 

Jana Vlková se s humorem představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí.  Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vaření, jídlo a gastronomie ve všech podobách je její velkou vášní a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté  zkušenosti  z těchto  dvou  oborů  se  postupně  spojily.  Během  minulého  roku uspořádala zimní přednášky o jedlých květech a několik seminářů v přírodě. Zájem, který tyto akce vyvolaly, ji velmi překvapil.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029.





Účinkují

Jana Vlková





Termíny