Nespavost

Divadlo

“Ráno připravím snídani, oběd a večeři. Pracuji hbitě, mám pak víc času pro sebe. Mohu koukat do zdi, do zrcadla, do výkladních skříní. V mládí jsem četla. Hodně četla. I teď ráda otevřu knihu. Otevřu knihu a koukám do zdi.”  

Příběh bezejmenné ženy, která se v noci místo spánku věnuje četbě klasické literatury. Její noční výlety za Tolstého Annou Kareninou či Sexusem Henryho Millera, kterým postupně čím dál víc propadá, ji přivádějí až na samý pokraj života a smrti. Zároveň se jí však podaří nahlédnout vězení, ve kterém dosud, ač zaopatřená, svobodná a spokojená, dobrovolně žila. 

Netradiční inscenace je společným dílem čtyř výrazných režisérů, jejichž tvorba je s MeetFactory již dlouhodobě spojena. Každý z nich ve své části svým divadelním jazykem zprostředkovává jinou část tajemného i temného světa literatury, do kterého se hlavní hrdinka propadá.

S anglickými titulky.





Účinkují

Režie: Lucie Ferenzová, Viktorie Čermáková, Radim Špaček, Miroslav Bambušek / scéna: Matěj Sýkora / kostýmy: Matěj Sýkora a Lucie Sedláková / texty písní: BioMasha / hudba: Jakub Kudláč / kamera a střih: David Kerny / scénář: Lucie Ferenzová, BioMasha, Miroslav Bambušek, Dominika Andrašková, Viktorie Čermáková, Matěj Samec, Daniela Voráčková / dramaturgie: Matej Samec / produkce: Dominika Andrašková / hrají: Daniela Voráčková, Richard Němec, Jana Kozubková, Matěj Nechvátal, Jakub Gottwald, Vojtěch Hrabák 





Termíny