Špilberk žije! Švédi nás nedostanou

Výstava, Volný čas, Pro děti

Pojďte si užít zábavný rodinný víkend na hradě Špilberku už 12. a 13. září. Přenesete se do roku 1645 a zakusíte atmosféru konce třicetileté války. Celý hrad vám bude otevřený za příjemnou cenu 150 Kč. Všude najdete plno dobových aktivit. Propojí je tajuplná šifrovací hra, která zabaví malé i velké.  

 

I když plynuly jen čtyři týdny od chvíle, kdy Švédové s nepořízenou odtáhli od Brna, Morava pořád strádá pod násilnostmi Švédů. Proto císařská posádka na Špilberku stále drží pohotovost a zkontrolovat ji přijde i slavný velitel obrany Raduit de Souches. Na hradbách najdete vojenské ležení, uvnitř hradu zase velitelství a několik švédských zajatců.

Program akce Špilberk žije zaujme celou rodinu. Děti zabaví třeba strašidelné aktivity v kasematech, větší návštěvníky zase cvičení s posádkou. A všechny atrakce si můžete projít v rámci šifrovací hry. Kdo ji zvládne celou, odhalí tajemství švédského důstojníka a bude si moct vylosovat jednu z pěkných cen. Nejzáhadnější exponát pak najdete v gotické kapli. Pouze tento víkend tam budete moci spatřit prostřelenou švédskou lebku.

Sobota vyvrcholí v 18 hodin divadlem. Hru s názvem „Kterak Švédové L. P. 1645 Brno nedobyli aneb Bylo nebylo“ představí Ořechovské divadlo přímo na místě činu – v romantických kulisách nedobytného hradu přímo na velkém nádvoří. Po celý víkend bude na Špilberku plno jídla, hudby i zábavy. K pití se bude mimo jiné čepovat i pivo Středověk od pivovaru Lucky Bastard vyrobené podle starobylé receptury. Program začíná v sobotu i v neděli v 10 hodin. Těšíme se na vás!









Termíny