Hradozámecká noc na zámku Loučeň

Volný čas, Pro děti

Hradozámecká noc na zámku Loučeň

Celé léto poměřují své síly zbojníci se zlým šerifem z Notthinghamu, který s pomocí králova bratra Jana vyhlásil na poslední srpnovou sobotu rytířský turnaj o ruku Lady Marion, která již zaslíbila své srdce Robinu Hodoovi a tak se bude konat nezvyklá svatba. Staňte se svatebčany i vy.

Zvítězí Robin Hood a jednou provždy ztrestá šerifa a jeho pohůnky? Řekne si s Lady Marion své ano? Uvidíte.

Po 19. hodině na vás dýchne atmosféra romantického středověku. Velký rytířský turnaj, kde uvidíte bojovat Robina Hooda i šerifa z Notthinghamu, začne v 19.40 hodin. Po turnaji se můžete naučit svatební tanec nebo si poslechnout kapelu a pokud vše dobře dopadne, tak se můžete těšit na svatbu Lady Marion a Robina Hooda. Za celou slavností udělá tečku ohnivá show a to přibližně ve 22.30 h.

Nemusíte však čekat až na úder 19. hodiny, protože již od rána bude na zámku probíhat program s Robinem Hoodem a to od 10.00 do 17.00. Následně v 17.00 bude v přírodním amfiteátru pohádka pro děti. Jestli pak jste milé děti někdy viděli skřítka Goblíka? Přijďte se podívat na pohádku Dobrodružství lesních skřítků. Poté bude hrát kapela a následně bude vystoupení fakíra, při kterém se Vám jistě zatají dech.

Noční prohlídky zámku

Dveře zámku Loučeň budou otevřené až do ranních hodin, proto neváhejte a přijďte se podívat na speciální prohlídky. Harmonogram prohlídek naleznete na webu zámku (www.zamekloucen.cz), kde je také možno provést rezervaci.

Tento den přijala pozvání na zámek i čarodějnice Gertrůda Krákavá, která Vám ukáže své sklepení.

Tento magický letní večer provoněný středověkou atmosférou si bez pochyb nesmíte nechat ujít. Zpestřit si ho můžete například piknikem v zámeckém parku nebo nenároční mohou přenocovat ve vlastních stanech v zámecké zahradě.  

Přijďte si na závěr léta užít romantiku bájného Sherwoodu pod korunami staletých stromů mezi labyrinty na zámku Loučeň.

 









Termíny