UBUdneS

Divadlo, Divadlo
Projekt, který spojuje české a belgické umělce v rámci Plzně a Monsu 2015, vychází z návrhu Maggy Jacot a Axela De Booseré, do projektu je zapojen rovněž Petr Forman, umělecký ředitel Plzně 2015, režisér a loutkář mezinárodního renomé. Představení je uvedeno v rámci festivalu Skupova Plzeň.

Představení, které je inspirováno úvahami o vrtkavosti současné politické a ekonomické moci bude probíhat ve sledu krátkých, simultánně hraných scének.VHODNÉ PRO DĚTI OD 15 LET.

Diváci se ocitnou v dynamickém světě, na nepravděpodobném tržišti, v uličkách, kterými se budou pohybovat.
Z jedné strany se bude hrát představení Král Ubu od A. Jarryho, což je centrální téma, z druhé strany se budou rozvíjet tři krátké hry od Jean-Marie Piemme - současné varianty na Jarryho.
Kdo stojí víc na okraji? Ubu nebo jeho současné podoby inspirované Berlusconim, Madoffem nebo bankéřem, který prodává rizikové produkty? Který z nich bude větší karikatura - hrubián vymyšlený v roce 1896 nebo ti, kteří se vylíhli ze současné literatury? Ubu opěvuje bezskrupulózní obohacování, neustálé vydírání, lži a manipulace, beztrestnost, klientelismus a korupci. Ale není jisté, zda zvítězí nad cynismem některých moderních politiků nebo finančníků.

Koncepce : Axel de Booseré and Maggy Jacot

Text: Král Ubu Alfreda Jarryho a texty Jean-Marie Piemme
Režie: Axel de Booseré
Asistent režie: Jacques Joseph
Scéna a kostýmy: Maggy Jacot
Umělecká spolupráce : Petr Forman Technický ředitel: Thibault Dubois
Choreografie : Darren Roos
Hrají: Beatrix Ferauge, Diana Toniková, Gael Signoret, Guy Pion, Martin Sochor, Mireille Bailly, Števo Capko








Termíny