Titanic Praha

Volný čas, Veletrhy
Na světové výstavě Titanic se návštěvníci seznámí nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů i společensko-politickou situací na počátku 20. století.

Titanic byl ve své době největší osobní parník světa. Byl určen pro převoz cestujících a pošty mezi Evropou a Severní Amerikou.

Návštěvníci uvidí stovky originálních artefaktů vyproštěných z Titaniku. Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán i osobní předměty cestujících. Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny a jídelny návštěvníci nasají atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století. Zažijí nádheru dobových interiérů, hluk strojoven, dotknou se ledovce.

Osobní prožitky a mnoho reálných exponátů řadí výstavu Titanic k nejoblíbenějším na světě.

„Za projektem světové výstavy Titanic stojí společnost RMS Titanic, jež má výlučná práva na vyprošťování předmětů z vraku Titaniku. Naší firmě se však podařilo dohodnout rozšíření výstavy o tzv. českou stopu na Titaniku.“ říká Lucie Nouzová, ředitelka marketingu pořadatelské firmy JVS GROUP.

U vstupu na výstavu všichni zdarma obdrží sluchátko-audioguide, ve kterém uslyší v češtině podrobný výklad k jednotlivým exponátům.








Termíny