Tip na víkend: venkovní výstava soch a sportovní vyžití v Nových Chabrech

Výstava, Volný čas, Sport, Pro děti, Turistika

Díla předních českých umělců, jako je Pavel Opočenský nebo Jasan Zoubek, jsou nyní k vidění v Nových Chabrech v Praze 8. Podél klidné promenády pro pěší a nové cyklostezky je zde rozeseto šest soch z přírodních materiálů v nadživotních velikostech.

Lokalita plná zeleně pět minut od stanice metra Kobylisy navíc uspokojí i náruživé sportovce – kromě expozice soch si tu během procházky, rodinného pikniku v trávě či vyjížďky na kole mohou vyzkoušet fitness stezku, složenou z řady cvičebních „hnízd“ pro všechny generace.

„Výzvu obohatit sdílený veřejný prostor v Nových Chabrech přijali umělci Pavel Opočenský, Václav Fiala, Jasan Zoubek, Milan Kuzica, Jiří Kačer nebo Zdeněk Hůla. Výstava pod širým nebem ozdobí zdejší travnaté prostředí minimálně na další rok,“ prozradil Tal Grozner, ředitel společnosti Star Group, která stojí za místním rezidenčním projektem pro stovky nových obyvatel.

Vyznavači jízdy na kole se do Nových Chaber snadno dostanou po cyklostezkách z blízkých přírodních parků – Ďáblický nebo Čimický háj. Sochy lemují celý zbudovaný úsek cyklostezky kolem projektu. Další atrakcí pro malé i velké jsou cvičební stroje rozmístěné v trávě všude kolem. V pozdějších hodinách je trasa osvětlena.

„V půlce prázdnin bude v areálu Nových Chaber dokončen také beachvolejbalový kurt, který brzy doplní další sportoviště. Především místním rodinám s dětmi bychom rádi nabídli řadu variací, jak trávit volný čas. Prostor se například ještě rozšíří o takzvané piknik koutky s grilem, stoly a lavicemi,“ přiblížil nejbližší plány a dokončovací práce v lokalitě Tal Grozner.









Termíny