iQLANDIA Liberec: Věda zábavně

Volný čas, Pro děti, Turistika

Stovky exponátů poodhalují zajímavosti ze světa vědy v science centru iQLANDIA v Liberci. Vydejte se do nitra země i do vesmíru, staňte se součástí výzkumného týmu při science show a zajděte na film v moderním Planetáriu. Nuda tu nehrozí, v iQLANDII si všechno můžete vyzkoušet a osahat.

 

Vesmírný skateboard? Mlžné tornádo? Simulátor vichřice? Názvy některých exponátů slibují stoprocentní zábavu. Deset expozic představuje přírodní živly i člověka. Prozkoumáte tu hlubiny země i vesmíru. Speciální zážitek slibuje i planetárium. iQLANDIA nedávno oslavila první narozeniny a na své si tu přijdou hlavně větší děti od druhého stupně základní školy, středoškoláci a samozřejmě i jejich rodiče.

 

Nabitý letní program

Na léto si v iQLANDII připravili zajímavý program. Kromě stálých expozic se v polovině července otevře dlouho připravovaná výstava Tajné zbraně druhé světové války. Zažijete při ní simulovaný nálet bombardérů a zkusíte si vystřelit z pancéřové pěsti. Prohlédnout si můžete i pracoviště vývojářů pum.

Poznáte také, jaké to je žít bez zraku. Novinka Svět ve tmě je vlastně klasickým malometrážním bytem. Jenže je úplně zatemněný. Navíc tu pro vás přichystali různé úkoly – zkuste si spočítat hrnky nebo uvázat kravatu figuríně.

 

Na akční hrdiny amerického seriálu si zahrajete při detektivní hře Kriminálka iQLANDIA. Vaším hlavním úkolem bude vyřešit závažný zločin odehrávající se v centru, a to pomocí oborů forenzní vědy, jako je daktyloskopie, trasologie nebo porovnání DNA. Ti, kteří zapeklitý případ vyřeší, postoupí do slosování o zajímavé ceny.

 

Každý víkend v červenci a srpnu se na speciálním workshopu dozvíte, jak člověka ovlivňuje jeho DNA nebo krevní tlak. Vyzkoušíte si, jak se mění krevní tlak se zátěží, a odhalíte, kde se na lidském těle nachází nejstudenější a nejteplejší místa. Nahlédnete také do světa genetiky – zblízka uvidíte lidskou DNA.

 

Více info na www.iqlandia.cz









Termíny