Trčkovské slavnosti na zámku Světlá nad Sázavou

Výstava, Divadlo, Volný čas, Pro děti, Turistika

Trčkovské slavnosti na zámku Světlá nad Sázavou vypuknou již příští týden!

Světelský zámek se pomalu, ale jistě probouzí k životu, jeho majitelům leží na srdci především uchování hodnot a kulturních tradic. I proto, že u zrodu tohoto sídla stál velice významný český šlechtický rod Trčků z Lípy, se tým zámku ve Světlé rozhodl připravit pro letošní rok jakýsi hold tomuto rodu a uspořádat Trčkovské slavnosti v areálu zámku.

Na co se můžete těšit? Ve dnech 11. a 12. 7. bude probíhat na nádvoří stylový jarmark, kde budete mít možnost ochutnat celou řadu dobových dobrůtek.

Po oba dny jsou připraveny kostýmované speciální prohlídky, při nichž se samozřejmě dozvíte hlavně o tom, jakým způsobem Trčkové vývoj celého panství ovlivnili. Nudit se nebudou ani ti nejmenší, v zámku se nachází dva dětské okruhy, které budou u příležitosti slavností oživeny speciálním programem a hlavně Světýlky, zámeckými strašidýlky. Na nádvoří bude odpoledne probíhat dobový program, který zajistí umělecká agentura Kašpaři. Těšit se můžete na divadelní hrátky, ale také školu žonglování atd. Pro děti jsou připraveny i tvůrčí dílničky.

V sobotu večer program pokračuje nočními prohlídkami zámku, v rámci nichž se s kostýmovanými průvodci dostanete i do prostor, které jsou běžně návštěvníkům nepřístupné! Program pak vyvrcholí ohňovou show.





Účinkují

umělecká agentura Kašpaři





Termíny