Nejslavnější filmové melodie

Hudba

Pražský filmový orchestr v čele s dirigentem Jiřím Koryntou přináší divákům a fanouškům filmu nejslavnější melodie stříbrného plátna.
Program bude složen z nových skladeb v repertoáru orchestru, ale samozřejmě i ze stálic. Můžeme tak jmenovat tituly jako disneyovka Mulan, muzikály Chicago a Cabaret. Velký ohlas u diváků na koncertech proběhlé sezony zaznamenala přehlídka sólistů ve skladbě Peter Gunn. Orchestr opět naváže na Bondovky Thunderball a GoldenEye a možná se objeví i další. Do našeho repertoáru hodláme zařadit i novinky jako například dílo francouzského skladatele Vladimira Cosmy pro film s Luis de Funezem, Četník se žení.
Kromě novinek nepřijdete ani o skladby, které hrajeme nejčastěji jako jsou Piráti z Karibiku, Mission: Impossible, Rocky nebo skladby české filmovo-hudební produkce, jako jsou Četnické humoresky nebo Zdivočelá Země. Určitě se rádi vrátíme k dílům méně známějším, ale o to líbivějším jako například „Jáchyme, hoď ho do stroje!“ nebo „Jak dostat tatínka do polepšovny“





Účinkují

Pražský filmový orchestr

dirigent Jiří Korynta





Termíny