Filmové výstavy na Barrandově – Sedmero krkavců, Amadeus a Popelka

Výstava, Film, Volný čas, Pro děti

Sedmero krkavců jako aktuální projekt

Přepracovaná a rozšířená interaktivní expozice střídá na Barrandově úspěšnou instalaci o hudební pohádce Tři bratři v prostoru nově pojmenovaném Filmpoint. Výstava postupuje dvěma směry. Část „proměnlivá“ bude postupně představovat některé ze současných či nedávných projektů Barrandov Studia. Nyní se představuje nová česko-slovenská pohádka Alice Nellis Sedmero Krkavců. Návštěvníci si budou moct prohlédnout výtvarné návrhy kostýmů i kostýmy samotné, rekvizity a fotografie z filmu a  přečíst si množství zajímavostí z natáčení. Děti se také například dozvědí, jak Bohdanka postupovala, když měla z kopřiv vyrobit tkaninu a ušít košile. Film je od 4. června v českých kinech.

 

Amadeus a Tři oříšky pro Popelku 

Stálá část expozice Filmpoint mapuje historii ateliérů od samých počátků filmařiny na Barrandově po její současnost. Výběr dochovaných kostýmních a rekvizitních originálů z Formanova mistrovského Amadea a oblíbených Tří oříšků pro Popelku Václava Vorlíčka spojuje jméno kostýmního výtvarníka Theodora Pištěka ml. Vystavené originály doprovázejí fotografie, původní produkční dokumenty, ohlasy v dobovém tisku i vzpomínky účastníků natáčení. Tuto část výstavy doplňují dochované rekvizity také z dalších populárních českých filmů i televizních seriálů jako Dívka na koštěti, Návštěvníci nebo Létající Čestmír.

 

 Aktuální výstavy jsou ve Filmpointu otevřeny od 6. června vždy o víkendu od 10.00 do 16.00. V týdnu se mohou na prohlídku objednat skupiny na e-mailové adrese filmpoint@barrandov.cz.

 

Adresa:

Barrandov Studio a.s.

Kříženeckého nám. 322/5
152 00 Praha 5

Telefon:

+420 267 072 140

Email:

filmpoint@barrandov.cz

Web:

www.barrandov.cz

GPS:

50,030695 14,391245

  

Otevírací doba:

PRO VEŘEJNOST - jednotlivce i skupiny:  Víkendy 10 - 16h.

PRO OBJEDNANÉ SKUPINY: Pondělí - pátek 10 - 16h.

 

 









Kontakty

www.barrandov.cz

Termíny