O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru + Hlášení Šeherezádina bratra

Výstava, Divadlo

Srdečně zveme na mezižánrový večer, během něhož uvedeme premiéru letního projektu O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru, který se pohybuje na pomezí divadla, site-specific inscenace a umělecké instalace. Součástí večera bude i vernisáž výstavy Hlášení Šeherezádina bratra českého umělce Jana Boháče v Galerii Kostka.

O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru je mezižánrovým experimentem, který vzniká ve spolupráci divadelní a výstavní dramaturgie MeetFactory. Na základě reinterpretace třech textů, kanonické Shakespearovy hry Romeo a Julie, románu Temná energie současné německé autorky Juli Zeh a výjimečného spisu filosofa Sørena Kierkegaarda Svůdcův deník vznikne originální, částečně site-specific inscenace na pomezí divadla a monumentální umělecké instalace, jenž bude tematizovat obraz lásky coby paradoxního archetypu. Ve jménu hledání smyslu života se milující subjekt vrhá po hlavě do sebezničující propasti. Neúnavně, stále znovu, napříč staletími. Neideologicky, nevysvětlitelně, s narcismem sobě vlastním, za stále stejných kulis milostných trojúhelníků, jejichž vrcholy jej opakovaně zraňují. Projekt zkoumá téma vášně a svádění jako estetického aktu, motiv přebytku a přílišného intelektu, který může být zničující silou i hnacím motorem života, přítomného okamžiku a nesmrtelnosti.

Sochařská instalace Hlášení Šeherezádina bratra v Galerii Kostka přivádí diváka do surrealistické džungle tvarů a slov, kdy se zdánlivě nesouvisející prvky vydávají na společnou cestu do lidského nitra i vzdálených krajů. Výstava je současně autorovou diplomovou prací v Ateliéru sochařství na pražské UMPRUM.

Představení O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru proběhnou v 18:00 a v 19:00. Kapacita míst je omezena, místo na konkrétní čas si rezervujte na rezervace.divadlo@meetfactory.cz. Ve 20:00 proběhne vernisáž Hlášení Šeherezádina bratra v Galerii Kostka, která bude otevřena již od 19:00. Ve 21:00 vernisáž umělecké instalace projektu O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru v Galerii MeetFactory.

PROGRAM VEČERA
18:00 - představení O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru (rezervace nutná)
19:00 - představení O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru (rezervace nutná)
20:00 - vernisáž výstavy Hlášení Šeherezádina bratra v Galerii Kostka
21:00 - vernisáž umělecké instalace O něco horší než Romeo: tragédie z rozmaru v Galerii MeetFactory









Termíny