VYNÁŠKA DĚTÍ NA SNĚŽKU

Volný čas, Sport, Pro děti, Turistika

Vynáška dětí na Sněžku

 

Srdečně zveme všechny akční rodiče, prarodiče, bratry i sestry, na sobotu 30.května 2015 se startem v 10:00 na první ročník Vynášky dětí na Sněžku.

 

Vynést si svou ratolest až na samotný vrchol naši nejvyšší hory bude dozajista pěkná dřina!

Dítko na Vašich bedrech není podmínkou účasti na akci!

 

Důležité je odhodlání přimět pokud možno celou rodinu k pohybu na čerstvém vzduchu v srdci Krkonoš.

Přijďte poměřit Vaše síly s ostatními a vyzkoušet si zároveň staré nosičské řemeslo na vlastní kůži. Zátěž nese každý nosič takovou, jakou si doma vykrmil.

 

Trasa Vynášky dětí je cca 6 km dlouhá a překonáte tak převýšení 879 metrů.

Cílem je dosáhnout i s Vaším nákladem Poštovny na Sněžce 1603 m. Čas není rozhodující, důležité je dosáhnout cíle, ale do tmy na Vás čekat nebudeme!

Předpokládaná časová náročnost výstupu je cca 2-4 hodiny, dle zdatnosti nosiče.

 

Trasa bude vedena z Velké Úpy, http://www.cykloserver.cz/f/bdb6168540/ cestou horských nosičů, kde mohou naši nosiči stoupat po obnovené původní trase, kudy sto let vynášeli nosiči náklady na Sněžku. Trasa je vybavena informačními panely, odpočívadly včetně zvýšených podpěr pro položení krosny na zádech nosičů. Tedy značenou cestou přes Portášky na Růžovou horu (1 354 m), kde je možné se občerstvit na horské farmě, která nabízí speciality domácí výroby.

Dále pokračujeme z Růžové hory na vrchol Sněžky (1 603 m), do cíle trasy horských nosičů.

Přijďte si společně s námi pro nevšední zážitek! Prožít s rodinou den v pohybu na čerstvém vzduchu, trošku se zapotit, ale hlavně se pobavit!

Pro předem přihlášené účastníky je připraven zdarma pamětní list, který obdržíte v cíli a možnost objednat účastnické tričko/medaili s logem akce a s výběrem velikosti za 250,-Kč/ks tričko, medaile za 29,-Kč/ks

 

STARTOVNÉ JE PRO VŠECHNY ZDARMA!

Přihlášku ve tvaru:

jméno a příjmení nosiče, jméno dítěte (nákladu) a v případě zájmu o účastnické tričko i velikost požadovaného trička (S, M, L, XL) odešlete na email: katerina@rungorun.cz

Úhradu za účastnické tričko/medaili poukažte na účet:

Fio banka,a.s., číslo účtu: 2700546847/2010 do zprávy pro příjemce uveďte „SNEZKA 2015“.

Úhrada za tričko/medaili musí být připsána na výše uvedený účet do 15. května 2015. Účastnické tričko obdržíte v den konání akce v místě startu dolní stanice lanovky Portášky.

Těšíme se na Vás v samém srdci Krkonoš…









Termíny