Cirk-UFF - Trutnov

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti

Fanoušci nového cirkusu se na kulatém výročí festivalu Cirk-UFF (2. - 7. června 2015) mají rozhodně na co těšit! Za pět let své existence se stal nedílnou součástí trutnovského kulturního dění a každým rokem láká čím dál více diváků, kteří si z festivalu odnáší nevídané zážitky.

 

Letos si budou moci vychutnat lahůdky ze severu. Po velmi vydařené spolupráci se soubory ze skandinávských zemí z minulých let se UFFO rozhodlo pro letošní festival vytvořit speciální severskou edici. Do Trutnova se tak sjedou nejvýznamnější cirkusové soubory ze Švédska, Norska, Finska i Dánska. „S těmito performery se nám velmi dobře spolupracovalo. Diváci se mohou těšit na rozličné druhy představení, seveřané jsou proslulí svou silnou vizuálností a spektakulárností,“ chválí si ředitel UFFA Libor Kasík. Konkrétní jména účinkujících však budou prozrazována postupně.

 

5. ročník však neopomene ani český nový cirkus. Uvidíme ta nejlepší vystoupení, která za poslední rok vznikla. Perličkou bude představení Loser(s) z produkce české akrobatické dvojice DaeMen, se kterým už tři čtvrtě roku slaví úspěch. „Je to velmi kvalitní a zároveň líbivá věc. Jsem přesvědčen, že ohromí i naše diváky,“ říká Libor Kasík.

 

Největší zážitky lze očekávat od zcela jedinečného vystoupení, které jen pro Cirk-UFF secvičí české uskupení Cirk La putyka s norským Cirkusem Xanti a dalšími zahraničními hosty. Unikátní představení, jehož téma bude vycházet z názvu pořádajícího divadla UFFO, se bude hrát pouze dvakrát, a to ve čtvrtek 4. a pátek 5. června! Páteční vystoupení bude navíc navazovat na koncert pražské kapely G-Point Hunters Matěje Rupperta a Romana Holého. Diváci se tak mohou těšit na neopakovatelné představení, které se promění ve velkou cirkusovou party.

 

Vstupenky na 5. ročník Cirk-UFFu budou v prodeji od středy 22. dubna.









Termíny