Halestorm

Hudba, Hard & Heavy
S letošním albem “INTO THE WILD LIFE”, které vyjde 10.dubna, Halestorm sahají hodně hluboko a představují dosud nejpoutavější a nejvíc eklektické skladby svého hudebního katalogu. Posouvají hranice. Výsledkem jsou mistrovské písničky, ve kterých se střídá šepot s řevem, tiché pasáže s rachotem. Jejich tvořivost jako by neměla hranice a kapelu nic nezastaví v naplnění jejich umělecké vize.
“Pro mě je tahle deska o nezávislosti a odvaze, kterých je třeba k vykročení do neznáma,” říká Hale. “Nevzdálili jsme se od toho, kým jsme, naopak je to mnohem víc o tom, kým opravdu jsme.”
Při nahrávání desky se Halestorm rozhodl nahrát ve studiu všechny skladby naživo za pomoci producenta Jay Joyce (Cage the Elephant, Eric Church).
Místo nahrávání ve velkých studiích v Los Angeles nebo New Yorku Halestorm tvořili “INTO THE WILD LIFE” ve východním Nashville a pokud nebyli zrovna ve studiu, nasávali atmosféru města. Nashville a jižanská hudba se staly součástí desky, stejně jako poslech kapel, které Haleho kdysi inspirovaly - Black Sabbath, Alice Coopera, Led Zeppelin. Jejich krédem se stalo ‘Pojďme se ponořit do věcí, které nás nadchly. Místo snahy o obnovení motoru jsme se tím motorem stali sami...”
Prvním singlem alba “INTO THE WILD LIFE” je “Apocalyptic”, bluesová pecka o divokém vztahu a skvělé sexuální chemii mezi prostěradly.
Deskou “INTO THE WILD LIFE” Halestorm dospěli v kapelu, která nemusí kvůli své identitě dělat žádné kompromisy. Od začátku měli pořádný nápřah a skladatelský talent, který se zamlouvá fanouškům Heart i Metallicy. Teď jsou kapelou, z jejichž hudby sálá energie a radost bez ohledu na styl, který se rozhodnou hrát.
Halestorm v roce 2013 obdrželi Grammy v kategorii Best Hard Rock/Metal Performance, je tedy zřejmé, že jejich pražský koncert, který se uskuteční 13.srpna v pražském Lucerna Music Baru, bude pro fanoušky metalu velkým lákadlem.








Termíny