Sklářské muzeum a huť MOSER - stálá expozice

Výstava, Volný čas, Turistika

Muzeum sklárny Moser v Karlových Varech nabízí unikátní expozici, která mapuje více než 155 let historie sklárny. Expozice představuje nejstarší sklářskou tvorbu až po současné kolekce i jejich slavné majitele. Výstava je doplněna desetiminutovým dokumentárním filmem v 9 jazykových mutacích.



Sklářská huť Moser - srdce sklárny v Karlových Varech nabízí pravou atmosféru výroby skla. Návštěvníci uvidí mistry skláře, jak přeměňují žhavou masu skla v jedinečný výrobek. Ucítí vůni vypalovaných dřevěných forem a zažijí neopakovatelnou atmosféru tvůrčí ruční práce. Prohlídky jsou obohaceny o prezentaci sklářských surovin, nářadí a výrobních postupů.



Srdečně Vás zveme na velikonoční slavnosti dne 4. dubna 2015 a tradiční Den otevřených dveří sklárny Moser, který se v letošním roce koná 16. května. V areálu sklárny je pro Vás připraven bohatý kulturní program, hudební a taneční vystoupení dětí, bezplatné prohlídky hutě a muzea, soutěže pro děti, tombola a mnoho dalšího. V tyto dny se navíc nabízí křišťálové výrobky Moser za mimořádně výhodné ceny.



Těšíme se na Vás!









Termíny