Muž a žena

Kurzy, vzdělání, konference

Přednáška Martina Veselého.

Naše poznání není jen výsledkem moudrosti a zkušeností, ale také předsudků a omylů. Pojďme se společně zamyslet nad následujícími otázkami: Co je to pravé ženství? Co je pravé mužství? Je mateřství hlavním posláním ženy? Co je hlavním smyslem spojení muže a ženy? Jaký vztah zaujmout k homosexualitě a k sexualitě vůbec? Poselství Grálu dává nahlédnout i do těchto zákoutí lidského života a přináší jasno tam, kde dosud panoval jen zmatek.





Účinkují

Ing. Bc. Martin Veselý je sbormistrem opery v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Vystudoval obor sbormistrovství chrámové hudby na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a mnoho let se věnoval práci s amatérskými sbory (Rosex, Collibet, Ještěd, Charmoné, Babí léto, Con Gracia).

„Každý člověk má nějaké své téma, které ho provází, když ne po celý život, alespoň po nějakou jeho část. U mě jsou to vlastně dvě témata: „jak být v životě šťastný“ a „vztah muže a ženy“, z pohledu muže, tedy hledání pravého mužství. O štěstí jsem již přednášel, druhé téma kromě bohatých vlastních zkušeností zatím čeká na zpracování. Hlavním ukazatelem správného směru je pro mě již řadu let vědění obsažené v Poselství Grálu, také mě ale moc zajímá, jak se se vztahem muže a ženy, se vztahem k vlastnímu mužství či ženství vyrovnávají ostatní lidé. Proto jsem pojal přednášku spojenou s diskuzí a čtením z Poselství Grálu jako výzvu k jakési částečné bilanci před dalším postupem vpřed.“

Další dokumenty k akci

  




Termíny