24. ročník festivalu Táborská setkání

Divadlo, Volný čas, Hudba, Pro děti, Turistika

Máte rádi atmosféru středověku? Láká vás tradiční hudba, zpěv a veselení pod širým nebem? Pak si nenechte ujít další ročník slavností, který se bude konat ve dnech 11. – 13. 9. 2015.

 

Historické centrum Tábora s několika náměstími, křivolakými uličkami i bohatou zelení za městskými hradbami ožívá na tři dny dávnou historií první poloviny 15. století. Časem, kdy se vlády nad městem ujal husitský vojevůdce Jan Žižka z Trocnova. Také nyní, po téměř šesti stovkách let každoročně symbolicky přebírá slavný hejtman vládu nad Táborem. Za rachotu bubnů a světel pochodní ho přitom doprovází zástup jeho husitských bojovníků.

 

Po slavnostním zahájení a ohňostroji si už stačí vybrat, zda zavítáte ke stánku s medovinou a chlebem se škvarky, nebo dáte přednost vybraným středověkým lahůdkám v některé z útulných taveren. Programový „jídelníček“ je také nepřeberný – průvody v historických kostýmech, koncerty duchovní, středověké, ale i současné hudby, divadla pod širým nebem, žebrácká ulička, videomaping – oživlé domy, vystoupení sokolníků, výstavy, hry a soutěže pro děti,...

 

Letos vystoupí VOJTĚCH DYK & B-SIDE BAND, MARTA KUBIŠOVÁ, MEZCLA ORQUESTA, ROMAN DRAGOUN, ČI PETER NAGY.

To a mnohem víc vám nabízí Táborská setkání…









Termíny