Tomáš Liška a Penté, Fred Hersch Solo

Hudba

Tomáš Liška a Penté 

Tomáš Liška studoval kontrabas na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze a na prestižní berlínské univerzitě Jazz Institut Berlin pod vedením renomovaných amerických hráčů a pedagogů Grega Cohena a Johna Hollenbecka. Vystupuje na jazzových festivalech a v koncertních sálech po celé Evropě, Spojených státech, Latinské Americe a Africe a je nositelem několika cen z významných jazzových festivalů v Polsku, Belgii a ve Španělsku. Není proto divu, že dnes patří mezi nejžádanější basisty v našich končinách. 

Fred Hersch Solo (USA) 

Časopis Vanity Fair nazývá Hersche „nejpoutavějším a nejinovativnějším jazzovým pianistou posledního desetiletí“. Podle tohoto prohlášení se zdá, jakoby se na scéně objevil před pár lety. Opak je pravdou – Hersch vyvažuje své celosvětově uznávané instrumentální a kompoziční dovednosti s významnými úspěchy v roli kapelníka, sidemana a divadelního konceptualisty už třicet let. 





Účinkují

Tomáš Liška a Pénte (CZ/GER)

Tomáš Liška – kontrabas, Fabiana Striffler – housle, Johannes Köthke – cello, Markus Ehrlich – klarinety, Natalie Hausmann - tenor sax

 

Fred Hersch Solo

 

Fred Hersch – klavír

 





Termíny