Slavnosti moravského uzeného na Veveří

Volný čas, Pro děti

Uzené regionální dobroty ochutnají návštěvníci slavností moravského uzeného na hradě Veveří o víkendu 28. února a 1. března. Ke vstupence za 100 Kč dostane každý návštěvník ovarovou polévku zdarma. V ceně je vstup do hradního areálu včetně hradeb a ochutnávka uzeného, které najdou zájemci na stáncích jednotlivých uzenářů, dále volný vstup na workshopy věnované uzení a malá kuchařka.


http://www.veveri.cz/

Uzené regionální dobroty ochutnají návštěvníci slavností moravského uzeného na hradě Veveří o víkendu 28. února a 1. března 2015. Kromě specialit, jako jsou uzené maso, klobásky a šunka, čeká účastníky na slavnostech spousta zábavy a zajímavostí o masopustním období na moravském venkově.

Uzené výrobky na slavnostech představí vybraní uzenáři z celé Moravy. Všechny své produkty zpracovávají podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie. V průběhu dne budou moci hosté slavností hlasováním sami rozhodnout, kdo se stane nejlepším uzenářem pro rok 2015.

Součástí akce je bohatý doprovodný program, který ocení především gurmánirodiny s dětmi. Pro malé návštěvníky je přichystáno divadlo, mini zoo z farmy Eden, soutěž nebo výroba masek. Dospělým výlet za gastronomií zpestří profesionální řezníci, kteří ukáží, jak se správně porcuje maso a jak zpracovat celého čuníka. Labužníky potěší kuchařská show, soutěživé povahy zase klání jedlíků. Ti budou mít za úkol v co nejkratším čase sníst přidělenou porci knedlíků plněných uzeným masem. K zahřátí poslouží stánky s grogem, svařákem, moravskou slivovicí a dalšími nápoji. Chybět nebudou ani muzikanti.

Ke vstupence za 100 Kč dostane každý návštěvník ovarovou polévku zdarma. V ceně je vstup do hradního areálu včetně hradeb; ochutnávka uzeného, které najdou zájemci na stáncích jednotlivých uzenářů; volný vstup na workshopy věnované uzení a malá kuchařka, v níž lidé naleznou recepty z moravské masopustní gastronomie.

Více informací naleznete na www.moravskeuzene.cz.









Termíny