Slavnosti moravského uzeného

Volný čas

Vybraní uzenáři z celé Moravy představí na Slavnostech své výrobky jako je klasické uzené maso, klobásky, šunky a zabijačkové speciality. Všechny jejich produkty jsou zpracovány podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie a lze je na Slavnostech zakoupit. Návštěvníci poté hlasováním sami rozhodnou o nejlepším uzenáři pro rok 2015, který získá cenu Nejlepší moravské uzené. „Cílem je hostům ukázat, že tradiční moravská kuchyně má stále co nabídnout, ať už se jedná o výbornou chuť nebo kvalitu masných výrobků. Slavnosti jsou živou ukázkou toho, jaké potraviny máme ve svém okolí k dispozici. Chceme, aby se lidé naučili dávat těmto tradičním moravským a českým výrobkům přednost,“ vysvětluje organizátor Pavel Pichler z centra EDEN.

 

Kromě masitých pokrmů se příchozí dočkají bohatého doprovodného programu, který ocení zejména rodiny s dětmi. Edukativní část zajistí řeznická škola s uzenářstvím Steinex. Díky ní návštěvníci zjistí, jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka. Nebude chybět ani oblíbená kuchařská show či klání jedlíků. K zahřátí návštěvníkům poslouží svařák, grog a další nápoje. Děti se zase zabaví na divadle, prohlídkou hospodářských zvířat v mini ZOO farmy Eden nebo si u některého z uzenářů mohou vybrat klobásku, kterou si poté samy opečou pod širým nebem. Jako novinku si pořadatelé pro návštěvníky bystřických Slavností připravili i malou šifrovací hru s překvapením. 

Tuto akci vám přináší Gastronaut.cz.









Termíny