Amparo Sánchez

Hudba, Rock & Pop, World music & Ethno
Španělská diva Amparo Sánchez se řadí mezi hlavní představitele mezinárodního „mestizo“ rocku hned za Manu Chaa, který je současně jejím blízkým přítelem a občasným spolupracovníkem. „Espíritu del Sol“ je název třetího samostatného alba španělské zpěvačky Amparo Sánchez. Po vydání „Alma de Cantaora“ v roce 2012 a prvního sólového alba „Tuscon-Habana“ v roce 2010 přichází v roce 2014 Amparo s albem 12 okouzlujících skladeb, které vydalo vydavatelství World Village/Harmonia Mundi.
Stejně jako v případě „Tuscon-Habana“ bylo i poslední album nahráno ve Wavelab Studios v arizonském Tusconu. Producent Joey Burns (Calexico) pozval na nahrávání další muzikanty ze skupiny Calexico jako jsou například John Convertino (bubny), Sergio Mendoza (klávesy, akordeon), Ryan Alfred (basy), Jacob Valenzuela (rohy), Brian Lopez (vokály), Mona Chambers, Vicky Brown (housle) a Mariachis Luz de la Luna. Navíc některé písničky byly nahrány během turné po Argentině a Mexiku. Píseň „El ultimo Cuarteto en Paris“ vznikla za spolupráce legendární hvězdy Cordoba-cuarteto La Monou Jimenez.
„Espíritu del Sol“ opět ukazuje Amparo Sánchez jako jednu z typických představitelek španělské hudební scény.
„Pozitivní“ a „ženské“ jsou slova, která dobře popisují nové album Amparo Sánchez.
Nové písničky vyjadřují Ampařinu silnou víru v pozitivní a důležitou roli žen, kterou mohou hrát v našem světě. Stejně jako v minulosti, její nové album opět reflektuje její vášeň pro bolero, rumbu a také argentinské „cuarteto“, vše namícháno v horké pouštní produkci Joeye Burnse.
Po vydání posledního alba vyrazila Amparo Sánchez opět na tour s pětičlennou kapelou - s Jose Alberto Varona Saavedrou (trubka), Jordi Mestresem (kontrabas), Willy Fuegou (kytara) a Ricardem Parerou (bicí).
Pestré a velmi dobře napsané texty zpívané výjimečným hlasem. Nic, než křehká čistota a angažovaná střízlivost. Amparo Sánchez je navíc umělkyní, která se s nadšením dělí o své písničky a pocity na podiu s posluchači.








Termíny