Škola kávy Segafredo - Kurz Barista Professional

Volný čas

Na tomto baristickém kurzu se naužíte celý proces přípravy kávy od úplného začátku, tedy od zrna, až po finální šálek lahodného espressa.

 

Kurzem Vás povede zkušený certifikovaný barista, pod jehož dozorem budete připravovat zdravé espresso a jiné kávové speciality.

 

Poslední volná místa - rezervace zde!

Další kurzy: 7., 21. nebo 28. ledna 2015

 

Obsah kurzu

Teoretická část:

  1. káva jako rostlina
  2. historie kávy
  3. charakteristika kávy a její druhy
  4. pěstování kávy
  5. zpracování kávy
  6. pražení a balení kávy
  7. úloha a úkoly baristy
  8. správná příprava kávy
  9. co je to espresso a jeho charakteristiky
  10. kávové speciality

 

Praktická část:

  1. seřízení mlýnku
  2. ovládání kávovaru a jeho principy
  3. správná příprava espressa
  4. pěnění mléka, tvoření mléčné emulze
  5. příprava cappuccina a jiných spceialit
  6. péče a čištění kávové technologie

 

Co dál? Kurz Latte Art

Tuto akci vám přináší Gastronaut.cz.









Termíny