SPORTLife, DANCELife Expo, IN-JOY - 2014

Výstava, Volný čas, Sport, Pro děti, Turistika, Kurzy, vzdělání, konference

Festival sportu, tance a zábavy - SPORTLife, DANCELife Expo, IN-JOY - 2014

 

SPORTLife - sportovní veletrh pro všechny (6.11. - 9.11.2014) 

 

Letos se veletrh SPORTLife koná dohromady s akcemi DANCELife Expo (taneční veletrh) a IN-JOY (veletrh zábavy), také zde bude probíhat Caravaning a Theatre Tech.

 

SPORT

 

Běháním ke zdraví
Běh je jednou z nejrozšířenějších sportovních aktivit. Po oba víkendové dny se na výstavišti poběží SPORT Life Run. Jeho trasa povede jak po venkovních plochách, tak uvnitř výstavních hal. Sobota bude zároveň patřit dalšímu běhu pod názvem Maminy Run. Štafetový běh maminek se koná na různých místech České republiky s cílem podpořit zdravý a aktivní životní styl českých rodin. V Brně na pětikilometrovou trať vyrazí například patronka štafety, herečka Alena Antalová, moderátorka Eva Decastelo a také fitness trenérka Hanka Kynychová. Jinou formu běhání nabídne UNIVERSALMANIE.CZ - sobotní závod všestrannosti. 

 

Inspirace pro outdoorové sportování
Outdoorové aktivity  lákají stále více Čechů. Rozšiřuje se také paleta možností, co všechno mohou lidé v přírodě podnikat. Na listopadovém veletrhu SPORT Life si budou moci vyzkoušet i některé méně tradiční aktivity.

 

V pavilonu V například vyroste lanové centrum s lezeckou stěnou nebo oblíbeným Tarzaním skokem. Mistři v chození po plochém laně slackline pak budou předvádět různé triky a skoky na nízko zavěšeném laně, i královskou disciplínu, kterou je Highline, tedy chození po "lajně" zavěšené vysoko nad hlavami diváků. Lezení krátkých cest většinou na velkých balvanech bez jištění - to je bouldering. V rámci finále Rock Point Českého poháru v boulderingu se během SPORT Life na výstavišti utká tuzemská špička v této disciplíně. Během soboty a neděle se utkají v lezení na rychlost i na obtížnost.

 

Poprvé se na výstavišti uskuteční závod v olympijském šplhu memoriál Ladislava Váchy. Pod taktovkou Sokola Brno 1 proběhne v sobotu závod žáků, dorostenců a žen na laně 4,5 metru a poté odpoledne hlavní závod mužů ve šplhu na 8 metrů.  Lidé si také v pauzách mezi závody budou moci šplh vyzkoušet. V neděli potom se bude konat otevřený závod pro veřejnost.

 

Návštěvníci se mohou rovněž těšit na několik přednášek zkušených vyznavačů outdoorových aktivit. V pátek se na výstavišti pod názvem Alpy Extrém Team představí ti nejlepší současní čeští alpinisté a lezci - Adam Ondra, Lucie Hrozová, Marek Holeček, Pavel „Bača“ Vrtík, Jan Trávníček a další. Součástí celodenního show je i česká premiéra unikátních filmů o začátcích sportovního lezení v národním parku Yosemite v USA. Mezi nejatraktivnější přednášky bude zcela jistě patřit vystoupení Radka Jaroše – ten přiblíží svůj výstup na vrchol K2. Radek tímto výstupem završil své himálajské úspěchy. Nebude chybět ani festival Kolem světa s promítáním filmů a fotografií, s reportážemi z dalekých zemí světa a mezinárodním festivalem outdoorových filmů.

 

Zajímavé bude i páteční slaňování výškové budovy BVV (50 metrů) hercem Janem Budařem za podpory horolezce Radka Jaroše.

 

Rozhodování o volbě konkrétního produktu pro outdoor návštěvníkům usnadní možnost testování goretexového vybavení v tzv. laboratoři, která bude na stánku Hudy simulovat vliv deště, vlhka a větru.

 

Kondice, hubnutí, zdraví a krása
Zdravotní diagnostika pro návštěvníky veletrhu zdarma!
Diagnostika chodidel - na stánku SANASPORT bude možno absolvovat dva druhy diagnostiky. Statická diagnostika - unikátní zařízení dokáže díky sestavě laserů a kamer přesně změřit chodidlo nejen ve 2D obrazu, ale i ve 3D s následným stanovením stavu chodidla, který je důležitý pro další výběr správného běžeckého obutí. U dynamické diagnostiky odborníci změří chodidlo v zátěži, tudíž při běhu. Opět na základě změřených údajů je následný výběr běžecké obuvi přesný a typologicky správný.

 

Psychická odolnost – na stánku Neuroprogress v pavilonu V si můžete nechat zkontrolovat psychický stav a míru stresu. Psychika hraje mnohdy při dosažení špičkového výkonu zásadní roli a sportovec svázaný stresem je znevýhodněný, málo motivovaný a má méně energie. Na stánku také poradí, jak na účinnou relaxaci a koncentraci před výkonem.

 

Analýza stavby těla – informace o složení těla (svaly, tuky, voda, vyváženost postavy, útrobní tuk, retence vody a další údaje) pomáhají odhalit zdravotní rizika jak u výkonnostních sportovců, u běžné populace, tak například u osob s upraveným stravovacím režimem – za účelem redukce váhy nebo dosažení vyššího výkonu. Měření bude probíhat na přístroji InBody 230 a trvá okolo 30 sekund.

 

Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie - CKTCH – budou zaměstnanci centra v rámci veletrhu měřit tlak, vyhodnocovat EKG a podle časových možností a přání návštěvníků i provádět orientační echokardiografické vyšetření. Návštěvníci budou mít možnost shlédnout záznamy operací z operačních sálů a záznamy perioperačních echokardiografických vyšetření.

 

Další aktivity pro kondici a hubnutí
Brněnské výstaviště bude plné alei i dalších aktivit, které je možné využít– například H.E.A.T. – nový druh aerobního cvičení, dále tejpování – podpora namáhaných šlacha kloubů nebo třeba hooping zábavná forma taneční/fitness aktivity, která je velice návyková a spaluje se při ní kolem 400 až 600 kal za hodinu. Nebude chybět crossfit - cvičení zaměřeného na zlepšení kondice, zvětšení objemu svalů a jejich vyrýsování. A třeba fanoušci dietologa Petra Havlíčka se můžou těšit na jeho zajímavou přednášku o zdravém stylu života. 

 

Neobvyklé sporty, závody a zábava
Návštěvníci mohou využít možnosti vyzkoušení neobvyklých sportů – ke kterým se běžně nelze dostat – skimboarding, headis, slackline nebo unicurling. Na výstavišti se budou odehrávat –ukázky – sebeobrany, potápění, sálové cyklistiky a další. Nebude chybět cyklistický závod Mistrovství ČR v biketrialu.

 

Pro adrenalinové nadšence zde bude Mercedes Benz zóna s Monster U-rampou – pro jezdce skateboardingu a Freestyle BMX. V hale F se rozpoutá doslova freestylové peklo! Hlavní roli bude hrát Meatfly Big Air - 4denní show na sedmimetrovém skoku! Na téhle ojedinělé překážce se předvede 20 pozvaných pro MTB/MBX jezdců! Další zajímavostí bude profesionální show v podání mistra světa Dominika Nekolného a jeho týmu BMX Show.

 

Festivaly s nabitým programem
V pátek se všichni ti, co fandí horám, turistice a aktivnímu trávení volného času se mohou přijít podívat na Mezinárodní festival alpinismu do pavilonu E – kde vystoupí česká horolezecká elita se svými přednáškami a zážitky – nebudou samozřejmě chybět naši dva úsřední horolezci Radek Jaroš a Jan Trávníček. Další z festivalů – Kolem světa - zase nabízí jedinečnou příležitost osobního setkání se zkušenými cestovateli. V nabitém programu návštěvníci shlédnou komentované projekce českých cestovatelů a fotografů s tématy z celého světa – Jan Budař – Nepál a Tibet, Rudolf Švaříček – Bhútán, R. Krautschneider, V. Poltikovič, J. Miklín a další.

 

Informace o všech programech najdete na www.sport-life.cz.

 

SPORT Life pro rodiny s dětmi
Pokud by se měl někdo na letošní veletrh SPORT Life opravdu těšit, pak jeho nejmenší návštěvníci. Organizátoři pro ně připravili řadu doprovodných atrakcí a aktivit, které si budou moci vyzkoušet. Čeká na ně například Školička in-line bruslení včetně instruktáže a bruslí k zapůjčení, sobotní závod na šlapacích čtyřkolkách, skákací hrad nebo dětský koutek. V tom budou moci strávit například dobu, kdy jejich máma poběží MAMINY RUN. V sobotu a v neděli na výstavišti vznikne dopravní hřiště, na němž si za dohledu Městské policie Brno budou moci vyzkoušet svou zručnost v jízdě na kole a současně znalost dopravních předpisů. Na trati budou překonávat 14 překážek. Potřebné vybavení si půjčí na místě. Mladí lukostřelci si přeměmří své síly v DecathlonCupu. Na SPORT Life a souběžně probíhajícím veletrhu zábavy In-Joy se mohou děti podívat na show v parkuru a freerunningu, které rozvíjí pohybové dovednosti a učí přirozeně překonávat nejrůznější překážky. Děti od šesti let se na veletrhu Dance Life Expo budou moci jednoduše a nezávazně seznámit s různými druhy tance. V pavilonu E bude v provozu Kids studio, kde budou probíhat taneční workshopy. Na stánku Neuroprogress v pavilonu V budou moci rodiče nechat zkontrolovat psychický stav a míru stresu svých ratolestí nebo nechat otestovat sebe.

 


TANEC

 

Dance Life Expo 2014 – 130 workshopů a monumentální Evropa 2 stage 
Už potřetí se bude na brněnském výstavišti konat Dance Life Expo. Letos bude součástí Festivalu sportu, tance a zábavy, akce se koná od 7. do 9. listopadu. Výstaviště bude po celé tři dny plné návštěvníků a dá se očekávat, že zájem bude i o taneční programy. Pavilon B a její Evropa 2 stage, se stane místem hlavních programů jak pro Dance Life Expo, tak pro In-Joy. V pavilonu B se odehrají také megaworkshopy pro širokou veřejnost a flash-mob – pokus o překonání rekordutento rok s Richardem Genzerem. V sobotu navečer čeká návštěvníky uchvacující podívaná v pavilonu B - POLEMOTIONS 2014 - neuvěřitelná podívaná tanečníků pole dance, plná síly, akrobatických výkonů a neuvěřitelných triků. Tanečníkům se v roce 2014 nabízí 130 workshopů.V pátek i v sobotu večer bude program probíhat i po 18. hodině, kdy se zavřou expozice vystavovatelů v ostatních částech výstaviště.

 

Více informací na www.dancelifeexpo.cz.

 

 

ZÁBAVA

 

Herní zóna na In-Joy: turnaje, volné hraní, soutěže, youtubeři
Festival sportu, tance a zábavy se koná na brněnském výstavišti od 7. do 9. listopadu a zahrnuje sportovní veletrh Sport Life (ten začíná už 6. 11.), dále veletrh tance Dance Life Expo a festival zábavy In-Joy. Právě jeho součástí je herní zóna, v níž je po celé tři dny připraven nabitý program pro hráče a fanoušky PC gamingu. Herní zóna v pavilonu B se dělí na 4 arény s odlišným programem. PC hry jsou navíc součástí úkolů In-Joy games, v nichž lze vyhrát zajímavé ceny. Pojďme se na jednotlivé arény podívat:
MICROSOFT ARENA:
Hrát se bude na Xboxu (Kinect sports ultimate, Forza Horizon 2, Forza 5 a Kinect Sports Rivals), seznámíte se s Xbox One. Připraveny jsou různé technologické hračičky a soutěže. Zajít můžete i na workshopy – třeba o start-up projektech.
PLAYZONE ARENA:
Na 16 počítačích HAL3000 s herními periferiemi Logitech se budou hrát turnaje v League of Legends. V sobotu a v neděli bude přítomen Pavel „Herdyn“ Mikeš, který bude hrát s vítězi turnajů nebo s návštěvníky. K volnému hraní budu k dispozici 4 počítače s herními monitory a periferiemi a nejnovější verze těchto her: Aliens Colonial Marines, Anno 2070, Crysis 3, CSGO, Darksider II, Dead Space 3, Dota 2, Far Cry 3, Fifa 14, Ghost Recon Future Soldier, Guild Wars 2, Mass Effect 3, Medal of Honor Warfighter, Metro Last Light, Might and Magic Heroes VI, NFS Most Wanted 2012, Nuclear Dawn, SimCity, Sniper Ghost Warrior 2, Team Fortress 2, Total War Rome II, Hard Reset. Využít můžete ještě 2x Logitech závodní sedadla s Logitech volantem a pedály, závodit se bude ve hře WRC 4 nebo Need For Speed.
CONQUEST ARENA:
Jelikož součástí festivalu na brněnském výstavišti je i veletrh Dance Life Expo, v Conquest aréně se na herních konzolách bude hrát Just dance.
HITPOINT ARENA:
Zde si můžou návštěvníci proti sobě zahrát League of Legends a Quake Live. Prezentovat se bude nejnovější herní novinka Evil Within. Připravte se také na herní HW od Asusu, LoL komentátora Xnapyho a další české youtubery. Ohlášeny jsou i super sexy hostesky.
Ve všech zónách čeká samozřejmě i pohoda a relaxace – sedací vaky a podobně.

 

Street city – streetové městečko
V pavilonu E zažijí návštěvníci ojedinělou atmosféru v rámci vytvořeného městečka IN-JOY STREET CITY s vizáží New Yorku osmdesátých let minulého století. V ulicích tohoto street komplexu se setkají s předními streetovými sportovci a umělci, které najdou v jednotlivých sektorech a zónách. Program bude po celou dobu doslova nabitý zábavou, v každém sektoru a zóně najde show a exhibice, soutěže pro diváky, vystoupení umělců, workshopy. Součástí street city budou různé shopy, hudba, zábava, párty. Nudit se nebude nikdo! Na street city se v letošním roce můžete dívat jako na velký klub. V pátek a v sobotu večer se rozproudí zábava, které se může každý návštěvník aktivně účastnit, ale můžete taky jen přihlížet, vnímat atmosféru, popíjet, povídat s kamarády a příjemně trávit čas.

 

Více informací na www.in-joy.cz.

 

A dva párty večery – pátek a sobota
V pátek se uskuteční In-JOY Talent Contest – finále talentové soutěže a hned poté následuje After párty s Veronou, Royal Elements, šálovou akrobacií, akrobatickou gymnastikou, lightshow Pyroterra, Art4People a DJs. V sobotu po pole dance soutěži – Polemotions, následuje Cubana párty. Tanec v rytmu salzy.

 

Každý návštěvník, který chce vstup za 100Kč se musí zaregistrovat na webu a zadat kod: SPORTLIFE100KC

 

Tešíme se na vás!









Termíny