Znojemský hrozen 2014

Výstava, Volný čas

Na veřejné projekce nejlepších domácích i zahraničních televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii, Znojemský hrozen 2014, se můžete ve dnech 16. až 18. října přijet podívat do Znojma. Už po šestnácté se v tomto přitažlivém jihomoravském městě uskuteční ojedinělý tvůrčí evropský festival, na kterém poroty hodnotí desítky děl z mnoha zemí. Zájemci je mohou shlédnout v Kině Svět, ve Znojemské besedě a v Hotelu Prestige.

 

I letos se na festivalu představí špičkoví kuchaři, tentokrát v Gastroshow KLASA. Další tradicí festivalu je hodnocení nejlepších gastronomických vydavatelských počinů, které budou poctěny tituly Gastro časopis 2014 a Kuchařská kniha 2014. Na programu je i Seminář Malé pivovary a vyhlášení Soutěže pivních speciálů, která se letos v České republice pod názvem „Cerevisia Specialis – Pivní speciál roku“ uskutečnila už popáté. Pod záštitou Českého rozhlasu se tradičně koná vernisáž výstavy dětských kreseb „Plný talíř malování“.

 

Mezi doprovodnými akcemi festivalu Znojemský hrozen se s velkým ohlasem setkává soutěž budoucích kuchařek a kuchařů Znojemská pečeně 2014, která proběhla 8. října 2014 v Hotelu Prestige ve Znojmě. Finále se zúčastnili týmy z Jihomoravského kraje – studenti z Blanska, Cvrčovic, Moravského Krumlova a ze Znojma. Výkonný ředitel festivalu Znojemský hrozen PhDr. Adolf Boháček zdůraznil, že „jednotlivá menu soutěže Znojemská pečeně potvrdila záměr pořadatelů pozvednout toto tradiční jídlo, známé na celém území ještě bývalého Československa, do nové roviny naší gastronomické doby. Všichni zúčastnění potvrdili, že se tento záměr daří především díky novým přístupům budoucích kuchařů, kteří přitom nezapomínají na regionální tradice.“

 









Termíny