3. řemeslný jarmark v Lysé

Divadlo, Volný čas, Pro děti

Řemeslný jarmark s originálními českými rukodělnými výrobky řemeslníků z okolí či vzdálenějších koutů naší republiky, na němž se podílejí výrobci prezentující na Fler.cz i mimo něj, někteří jsou nositeli certifikátu Regionální produkt.

Podzimní jarmark bude probíhat 18. října od 10 hodin na Náměstí Bedřicha Hrozného.
 
Součástí trhu budou opět ukázky staročeských i novodobých řemesel a umění. Navíc si návštěvníci mohou vedle hotových výrobků odnést domů i materiál pro tvoření, většinou v podobě již hotových materiálových balíčků či materiálu dle vlastního výběru. Jak pro děti tak i pro dospělé jsou připraveny tvořivé dílničky. Při příznivém počasí se návštěvníci mohou těšit na ukázky "králičího hopu"Divadélka pro celou rodinu budou připravena za každého počasí. Děti určitě nadchnou kouzla z obřího bublifuku, a tentokrát pro ně chystáme ještě jednou pěkné překvapení. Jarmareční atmosféru bude jedinečně dokreslovat opět hra flašinetová. Lokální umístění jarmarku bude podtrženo vystoupením folklorního souboru Mlynařice.
 
Návštěvníci se mohou těšit na širokou skladbu výrobků a řemesel: košíkaření, drátenictví, kovářské a krejčovské výrobky, výrobky ze dřeva - hračky, drobné dárkové předměty i bytové dekorace, keramika, výroba mýdla a přírodní kosmetiky, svíčky, dřevěné formy na cukroví, tiffany vitráže a široká škála šperkařských výrobků a různé domácí dobroty.
 
Detailní informace (skladba řemeslníků, program, fotografie z minulých ročníků) můžete sledovat na FB profilu jarmarku.

 
CHARITA
 
Nedílnou součástí tohoto jarmarku bude opět pomoc potřebným. Tentokrát to bude hudební uskupení "Vážky", které se představí i během jarmarku samotného.

Kapela Vážky je parta šesti handicapovaných hudebních nadšenců z Domova Mladá v Milovicích, kde seskupení vzniklo v roce 2010. Hraje různé hudební žánry, od lidovek přes country až po rock. Účastní se různých akcí, festivalů, hudebních soutěží a představuje se  např. i u rozsvícení vánočního stromu. 

V loňském roce na festivalu v Milovicích pokřtili vlastní CD „Vážky naživo“.

Aktuálně kapela potřebuje finance na zakoupení dalších hudebních nástrojů a jiného vybavení na muzikoterapii. Ta u klientů kromě hudebního rozvoje vede k většímu soustředění, napomáhá zklidnění a umožňuje vyjádření na jakékoli úrovni postižení. V rámci ní jsou zahrnuta i pohybová a dechová cvičení. 
 
Motto kapely: I když se nám nedaří, tak to vůbec nevadí, zahrát si je náš cíl.
 
Kapele bude věnován výtěžek z prodeje výrobků věnovaných řemeslníky a předány dobrovolné příspěvky od návštěvníků jarmarku. Můžeme hrdě oznámit, že díky všem prodejcům a štědrým návštěvníkům jsme malému Vašíkovi z Litole (část Lysé nad Labem) mohli po minulém jarmarku předat celkovou částku 6457,- Kč.

Posledního (duben 2014) jarmarku se účastnilo na 40 řemeslníků a přišlo odhadem 1700 návštěvníků, přijďte si užít tu jedinečnou jarmareční atmosféru tentokrát s námi i vy! :)









Termíny