Tajemství ve slovech ukrytá

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Seminář pro ty, kteří chtějí porozumět tomu, jak slova ovlivňují utváření naší osobnosti i jak nevědomou vnitřní mluvou ovlivňuje sami sebe, své myšlení, rozhodování a konání. Tím utváříme výsledky, kterých dosahujeme i realitu, kterou žijeme.

Karel Čapek kdysi pravil: „Tak se zdá, že jsme více ovládáni slovy, než jimi vládneme sami.“ Už je to hezkou řádku let, a přesto to platí dodnes.

Kdyby slova neměla na naši mysl, konání a výsledek takový vliv, neměla by takovou moc ani média a mocní by neměli potřebu je ovládat.

Slova mají jedinečný vliv na utváření našich hodnot, přesvědčení a návyků. Ty jsou ukryty hluboko v našem podvědomí. Ovlivňují naše postoje a pocity. To vše utváří naši osobnost a tím i naše chování. A chování utváří výsledky, kterých v životě dosahujeme.

Naše mysl neumí myslet ve slovech. Nakládá s nimi trochu jinak, než si velká část lidí myslí.

A miluje příběhy. Vytváří je neustále, i bez našeho vědomého rozhodnutí. Příběhy, které běží v naší hlavě, ovlivňují realitu, kterou tam venku zažíváme. A na počátku těchto příběhů byla slova, která jsme si do našeho podvědomí vpustili.

Mluvíme o psychologickém jevu, kterému říkáme sebenaplňující proroctví.

Nahlédneme do principů fungování lidské mysli a ukážeme si, jak s nimi můžeme vědomě pracovat a pomáhat tak sami sobě.

Naučíte se slova vnímat jinak než doposud. Pochopíte jejich silný emoční náboj a začnete s ním vědomě pracovat. Dáte slovům tvořivou energii a uslyšíte, co jste zatím slyšet nemohli.

Přinese vám to úlevu, nová poznání v profesním i osobním životě, lepší pochopení sebe i druhých.





Účinkují

Lektor: Lenka Kubáčová





Termíny