Komentovaná prohlídka výstavy multimediální umělkyně Veroniky Šrek Bromové nazvanou Mezi dobrem a zlem

Výstava

1.2.. proběhne komentovaná prohlídka výstavy Mezi dobrem a zlem, kterou najdete ve SmetanaQ Gallery, kde se česká performerka a multimediální umělkyně Veronika Šrek Bromová ptá, jak moc je poškozena harmonie křehké přírody a lidské civilizace. Strhující a často bezprostřední záznamy reality promlouvají skrze formát manipulované fotografie, videa, promyšlené instalace, objektu, kresby a malby. Sugestivní osobní svět umělkyně odhaluje od 3. prosince výstava plná provokativních gest, experimentů a digitálních parodií.

Veronika Šrek Bromová patří mezi výrazné české umělkyně. Ve své tvorbě vychází z fotografie, s médiem ale pracuje živelně a inovátorsky. Ve SmetanaQ Gallery se zamýšlí nad zničením pradávné rovnováhy přírodního světa a lidské civilizace. Intenzivně vnímá a vstřebává každodenní realitu, která ji obklopuje. Paroduje digitální svět dětských animovaných postaviček, ale zároveň prostřednictvím digitálních technologií zaznamenává svou komunikaci s přírodním prostorem místa, kde žije. Znepokojující kresbu vytváří tak, že pohybujícím mobilem snímá krajinu. Povrch země přirovnává k povrchu těla, tedy kůži, a vnímá ho jako vrchní vrstvu reality. Skrze vlastní tělesnou zkušenost a individuální vjemy se snaží vstoupit pod povrch a odkrýt tak možnosti mnohavrstevnatého vnímání naší existence. Jedinečnou vnitřní výpověď překládá do obecných sdělení, která se dotýkají každého z nás. 

Tvorbu Veroniky Šrek Bromové si může návštěvník i náhodný kolemjdoucí vychutnat hned dvakrát. Zdejší velkoformátová outdoorová galerie Fasáda oživující výbuchem poničenou fasádu budovy v Divadelní ulici totiž až do 31. 3. 2022 nabízí projekt SPOLU–PRÁCE, na kterém se setkala s konceptuálním umělcem Milošem Šejnem.

1.2.2022 od 18:00 -  Komentovaná prohlídka výstavy Mezi dobrem a zlem

SmetanaQ Gallery, SmetanaQ
Výstava Mezi dobrem a zlem, Veronika Šrek Bromová
3. 12. 2021 – 30. 1. 2022
úterý - neděle 11:00 - 18:00









Kontakty

www.smetanaq.cz

Termíny