Masopustní gastrovečer

Volný čas
K únoru patří masopust... A k masopustu lahodné pochoutky, dobré pití a cimbálová muzika. To vše si můžete užít během zámeckého Masopustního gastrovečera s luxusní degustační večeří o šesti chodech. Při tvorbě banket menu byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem i regionálním pivem.

BANKET  MENU:

Přípitek: Cider z Foroty (originální „cider“ z jabloňového sadu zámku Kinských)

Studený předkrm I: Aspik z uzeného vepřového kolene  s mozaikou z kořenové zeleniny

Studený předkrm II: Filírovaná kachní prsa připravovaná metodou „sous-vide“ na lůžku zázvorovo – medové červené řepy

Polévka: Kaštanové cappuccino s lanýžovým olejem

Teplý předkrm: Vepřový prejt podávaný se šouletem a fermentovanou cibulí

Hlavní chod: Pomalu pečený vepřový bůček servírovaný s domácími bramborovými noky (kapusta, slanina a cibule)

Dezert: Makové koblížky na švestkovém coulis doplněné vaječným  likérem

 Káva a digestive: 

  • Espresso, cappuccino / Brazílie Santos (chuťové tóny: hořká čokoláda, sladké ovoce a arašídy) – výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka)
  • Jablkovice ŽUFÁNEK / osobitá výběrová ovocná pálenka z Boršic u Uherského Hradiště

Špičková piva a vína párovaná k jednotlivým chodům:

  • Bílá Dáma 12° – pšeničné, svrchně kvašený světlý ležák (pivovar Revolta ,Žďár nad Sázavou)
  • Pálava, 2019, polosuché (vinařství ILIAS, Pavlov)
  • Chardonnay 2018, suché (vinařství BÍZA, Čejkovice)
  • Naše červené, 2018-2019 – cuvée 4 odrůd “bordeux“, suché (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)                                               

Nealkoholické nápoje:

  • Džbány s vodou, citrusy a mátou    

Hudební doprovod:

Po celý večer bude hrát cimbálová muzika Klaret z Mikulova, v čele s primášem Jiřím Vrbkou. Díky pěveckým kvalitám, tradičnímu nástrojovému obsazení (housle, klarinet, viola, cimbál a kontrabas) a individuálním schopnostem svých muzikantů se soubor zabývá jak tradičním folklorním repertoárem Moravy či Slovenska, tak i interpretací světových evergreenů nebo slavných operních, operetních i filmových melodií ve vlastních aranžmá.

Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské  Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga.

Logo Kolping

 Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev.

  Důležité informace:
  • Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual)
  • Kapacita je omezena na 60 míst.
  • Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
  • Místo konání: Freskové sály zámku
  • Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu.

Vstupenky:

  • Cena vstupného na Gastrovečer: 1 700 Kč / osoba
  • V případě koupě dvou vstupenek: 3 000 Kč / 2 osoby
  • Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, piva a vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
  • Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou.
  • Rezervace míst do 16. 2. 2022

Chci koupit vstupenku:

  • předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou
  • předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově
  • Vstupenky vám rádi zašleme i do emailu, stačí napsat na kohoutova@zamekzdar.cz.
Prodej vstupenek končí 16. 2. 2022 v 18.00.

Máte dotazy? Ráda Vám na ně zodpovím:

Eva Kulková

+420 603 210 321

events@zamekzdar.cz

 








Termíny