Masopustní gastrovečer
BANKET MENU:
Přípitek: Cider z Foroty (originální „cider“ z jabloňového sadu zámku Kinských)Studený předkrm I: Aspik z uzeného vepřového kolene s mozaikou z kořenové zeleniny
Studený předkrm II: Filírovaná kachní prsa připravovaná metodou „sous-vide“ na lůžku zázvorovo – medové červené řepy
Polévka: Kaštanové cappuccino s lanýžovým olejem
Teplý předkrm: Vepřový prejt podávaný se šouletem a fermentovanou cibulí
Hlavní chod: Pomalu pečený vepřový bůček servírovaný s domácími bramborovými noky (kapusta, slanina a cibule)
Dezert: Makové koblížky na švestkovém coulis doplněné vaječným likérem
Káva a digestive:
- Espresso, cappuccino / Brazílie Santos (chuťové tóny: hořká čokoláda, sladké ovoce a arašídy) – výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka)
- Jablkovice ŽUFÁNEK / osobitá výběrová ovocná pálenka z Boršic u Uherského Hradiště
Špičková piva a vína párovaná k jednotlivým chodům:
- Bílá Dáma 12° – pšeničné, svrchně kvašený světlý ležák (pivovar Revolta ,Žďár nad Sázavou)
- Pálava, 2019, polosuché (vinařství ILIAS, Pavlov)
- Chardonnay 2018, suché (vinařství BÍZA, Čejkovice)
- Naše červené, 2018-2019 – cuvée 4 odrůd “bordeux“, suché (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)
Nealkoholické nápoje:
- Džbány s vodou, citrusy a mátou
Hudební doprovod:
Po celý večer bude hrát cimbálová muzika Klaret z Mikulova, v čele s primášem Jiřím Vrbkou. Díky pěveckým kvalitám, tradičnímu nástrojovému obsazení (housle, klarinet, viola, cimbál a kontrabas) a individuálním schopnostem svých muzikantů se soubor zabývá jak tradičním folklorním repertoárem Moravy či Slovenska, tak i interpretací světových evergreenů nebo slavných operních, operetních i filmových melodií ve vlastních aranžmá.Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga.
Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev.
Důležité informace:- Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual)
- Kapacita je omezena na 60 míst.
- Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
- Místo konání: Freskové sály zámku
- Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu.
Vstupenky:
- Cena vstupného na Gastrovečer: 1 700 Kč / osoba
- V případě koupě dvou vstupenek: 3 000 Kč / 2 osoby
- Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, piva a vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
- Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou.
- Rezervace míst do 16. 2. 2022
Chci koupit vstupenku:
- předprodej v TIC Zámek Žďár nad Sázavou / hotově i kartou
- předprodej v TIC Žďár nad Sázavou / hotově
- Vstupenky vám rádi zašleme i do emailu, stačí napsat na kohoutova@zamekzdar.cz.
Máte dotazy? Ráda Vám na ně zodpovím:
Eva Kulková
+420 603 210 321
events@zamekzdar.cz