Večery S - Tomáš Průša trio, Pavla Marianová & Jan Janda, Blackjack

Hudba, rock, folk
Pavla Marianová je publiku známa především jako zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem a jako ústřední postava legendární skupiny Klíč. Pavla se delší dobu aktivně věnuje i svojí vlastní autorské šansonově laděné tvorbě, nedávno představené na sólovém albu nazvaném „Radosti… Bolesti…“. Na koncertech se Pavla doprovází na kytaru a doprovází ji také její spoluhráč z Klíče, vynikající kytarista Jan Janda, který svým muzikálním projevem dodává jejím písničkám jedinečný lesk a atmosféru.

Tomáš Průša je textař, skladatel a zpěvák hrající vlastní písničky. Sám, nebo s kapelou, podle příležitosti, vždy napříč žánry. Jak sám říká: "Jestli máte rádi rock, folk, blues nebo country, mohlo by vás to bavit." Má za sebou folkový projekt Máta, hrál v kapelách Rock Folk People a Andband. Od roku 2019 už to je Tomáš Průša Band, který má také komorní podobu dua, kdy s Tomášem hraje skvělý Jan Sládek. Na Večeru S se můžeme těšit na Tomáš Průša trio.

Kapela Blackjack hraje již od roku 1997 a její bluegrass je na pomezí tradičního a moderního stylu. Hrají na festivalech nejen u nás, také na Slovensku, Maďarsku, Německu, Irsku, Nizozemsku, Dánsku a Velké Británii. Stěžejním bodem je pro kapelu vítězství na prestižním festivalu v La Roche sur Foron ve Francii v roce 2011. Sláva Podhráský - mandolína, Ríša Podhráský - basa, Martin Kubec - banjo a Ondra Plucha - kytara. To je Blacjack, který vydal již čtyři alba a je slyšet i na několika CD kompilacích.








Termíny