Vánoční trhy na Bělišti

Volný čas

První prosincový týden bude na Bělišti ve znamení adventní atmosféry. Po roční přestávce muzeum naváže na tradici vánočních trhů. Návštěvníci budou mít možnost vybírat z bohaté nabídky vánočního a dárkového zboží od českých řemeslníků a nákupem rukodělných výrobků podpořit i Sdružení zdravotně postižených, Rodinné centrum Andílek a Středisko volného času Mozaika. Poslední dvě zmiňované organizace připraví pro rodiny s dětmi výtvarné dílny. Ukázku své práce předvede několik šikovných rukou. Ve čtvrtek budete moci sledovat zručnost Doubravky Fišerové, která ukáže výrobu keramiky na hrnčířském kruhu. Paní Věra Poláková bude v pátek paličkovat krajkové ozdoby a v sobotu se můžete přijít podívat na Ivu Dobiášovou, která vytváří šperky z minerálů a skleněné vitráže.

Ve čtvrtek si přijďte poslechnout nejen vánoční písně v provedení hudebního souboru My Gospel ze Železného Brodu. Sbor nadšenců se stejnou vášní pro hudbu vedený sbormistryní Adélou Gážiovou vystoupí od 17. hodiny v půdních prostorech domu. V sobotu od 11. hodiny předvede svůj talent swingový orchestr Rudy Müllera, složený z žáků místní Základní umělecké školy. V neděli odpoledne mohou zamířit na Běliště rodiny s dětmi, aby zhlédly pohádku loutkářského souboru Vozichet s názvem Hvězdné války. Začíná ve 14 hodin a pobaví se u ní nejen malé a větší děti, ale i dospělí.

Samozřejmě bude připraveno občerstvení v podobě koláčů, vánoček, štol a zahřát se můžete teplým moštem, medovinou či oblíbeným Bělišťákem.

Letošnímu ročníku udělil záštitu radní Libereckého kraje Jiří Ulvr a bude finančně podpořen z rozpočtu Libereckého kraje.

Přijďte opět nasát adventní atmosféru a udělat si radost. Těšíme se na vaši návštěvu!











Termíny