HERBERT EINSTEIN (cz), SAFE EXIT (cz), BRANTS (cz)

Hudba, alternative, crossover, pop, rock
HERBERT EINSTEIN - popový šanson z jiné dimenze
Pardubická kapela ve své hudbě nezapře vlivy Kroků Františka Janečka, Jiřího Korna, Kraftwerk, Midi Lidí nebo dekadentního kabaretního vystoupení. Okolo energicky tepající baskytary se linou teplé tóny elektrické kytary a syntezátorů, celé to jistí strojově přesný bubeník a třešničkou na dortu je vyzrálý ženský vokál, který v určitých momentech evokuje Janu Jelínkovou ze Sto zvířat, v jiných Věru Bílou a někdy dokonce i Mariku Gombitovou.
SAFE EXIT - studentský rock se saxíkem
Mladá rocková kapela z okolí Pardubic. V momentální sestavě - Matouš Chytka (zpěv, kytara), Jan Mědílek (bicí), Oskar Klusoň (kytara), David Horký (basa) a Jiří Málek (saxofon). V dubnu 2020 vydali svou první desku Za Dveřmi.
BRANTS - post-punková skupina z Ostravy
Hudební soubor (též hudební skupina, kapela z italského „capella“ nebo ansámbl, z francouzského „ensemble“, což doslova znamená spolu, společně) značí skupinu dvou či více lidí, hrajících na hudební nástroj nebo zpívajících. Jsou známy soubory mnoha hudebních stylů a žánrů. Mohou vystupovat na koncertech, v klubech, nahrávat alba, anebo hrát jen tak pro svoji potěchu a radost. Ale my jsme jen parta ostravských dementů, co hraje post-punk :)








Termíny