SEZNAMTE SE SE ŽIVOTEM V BARMĚ A TIBETU. VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ JE K VIDĚNÍ V AFI PALÁCI

Výstava

Putovní výstava fotografií s názvem Tibet a Barma na křižovatce je instalována v prostorách AFI Paláce a k vidění zde bude až do 28. září 2014. Poutavou formou seznamuje veřejnost s problematikou lidských práv, životního prostředí, tradiční i současné kultury v Tibetu a Barmě. Výstava je součástí vzdělávacího projektu Tibet a Barma – křižovatky rozvoje a vznikla ve spolupráci obecně prospěšných společností MOST a Člověk v tísni. Koná se pod záštitou místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Mgr. Miluše Horské. 

Výstava fotografií chce návštěvníkům AFI Paláce přiblížit skutečný život v Tibetu a Barmě. Podmínky v těchto vzdálených a exotických zemích jsou od podmínek, na které jsme zvyklí, velmi odlišné. Fotografie zachycují životní příběhy Tibeťanů a Barmánců na pozadí globálních světových problémů, jako jsou porušování lidských práv, vojenské konflikty a migrace. Vystavené fotografie doprovází texty, ve kterých je vysvětlena kulturní a politická situace obou zemí. Panely informují také o rozvojových projektech včetně aktivní pomoci z České republiky.

„Výstava má především osvětový charakter. Ukazuje, jak se žije kočovným nomádům na nejvyšší náhorní plošině světa, ve výšce 4 - 5 tisíc metrů nad mořem, anebo naopak v záplavových oblastech Barmy, která je již padesát let pod vládou vojenského režimu. Člověk si nad těmi fotografiemi uvědomí, že „těžký život“ je velmi relativní pojem,“ láká na výstavu Jana Michalcová, marketingová manažerka AFI Paláce.









Kontakty

www.afi-palac.cz

Termíny