Noční prohlídka potemnělého hradu

Divadlo, Volný čas, Pro děti

Tajemná i zábavná prohlídka hradu a zámku Horní hrad.

Pokud si před prohlídkou chcete hrad projít ještě za světla, doporučujeme přijet o hodinu nebo půl druhé hodiny dříve.

Samotná noční prohlídka začíná na hlavním nádvoří. První část prohlídky vede po lesní cestě kolem hradu přibližně 1,5 km. Na cestě si uděláme několik zajímavých a velmi poučných zastávek, které vás seznámí s historií hradu, ale i s mnohými příběhy, které během obvyklých prohlídek neuslyšíte. Během této části prohlídky se setmí, avšak přesto uvidíte Horní hrad ze všech stran a dýchne na Vás jeho neobvyklá atmosféra.

Na zmíněných zastávkách nás herec Viktor Braunreiter seznámí s řadou informací z historie. Pár příkladů namátkou: Bulvární povídání o nadlesním a Kunhutě (až po vliv podobných aférek na vývoj architektury), zpráva o zvyšování výkonu volských povozů ve středověku (s přesahem na konstrukci tehdejších mostů), výcvik Braunreiterovy armády a dobytí hradu (zatím se to vždycky podařilo zvládnout tak, že obránci zbaběle prchli, takže ani tentokrát snad ke skutečnému krveprolití nedojde)… Při této „naučná“prohlídce se mnoho naučíte i pobavíte :)

V průběhu procházky celým hradem, v tu dobu už osvíceným pouze pochodněmi a měsícem, pak uvidíme vystoupení šermířské skupiny Savioli, několik divadelních „kousků“ Viktora Braunreitera a na závěr vystoupení ohnivého divadla Ignis.

Celkově můžete počítat s délkou kolem tří hodin, navíc Vás můžeme ujistit, že pokud jste už byli na noční prohlídce nějakého hradu nebo zámku, tak u nás je to úplně jiná šou, na kterou rozhodně stojí za to přijet! Ostatně, řada návštěvníků jezdí na noční prohlídky i opakovaně a vždy se královsky baví, protože naučně-matoucí výklad i doprovodné výstupy se průběžně vyvíjejí a mění.

 

www.hornihrad.cz

FB Hauenštejn - Horní hrad





Účinkují

ŠHS Savioli

Pouliční divadlo Viktora Braunreitera

Ohnivé divadlo Ignis





Termíny