Magic Phantom - černé divadlo black light

Divadlo, Pro děti

Hraje se čtvrtek a sobota od 20:30 - program ZDE

Černé divadlo HILT se nachází v kulturním centru Lobby postaveném roku 1840 s pouhými 30 místy. Aktuálně hrají show Magic Phantom, která obdržela 2 ocenění na World Theatre Olympics 2018 v Indii.

Scénář a režie: Theodor  Hoidekr

Tato show je velmi netradiční. Nejde o klasické představení, ale o kompilaci nejlepších scén černého divadla HILT. Vše je pojato hlavně s humorem a nadsázkou, takže neočekávejte klasickou inscenaci, ale zábavu bez přemýšlení. Jen vnímejte efekty a tanec.

Tajemná postava s maskou zvaná „FANTOM“ poprvé diváky okouzlila v roce 1916 v hororovém filmovém zpracování, které se nedochovalo. Po různých jevištních i filmových verzích přichází ve formě černého divadla. Zářivá maska vám otevře dveře do 15 tanečně pantomimických obrazů. Náš Phantom se ujme chlapce a dívky, kteří podlehli stereotypu života a přijme je na malou návštěvu ve světě černého divadla, která jim přinese společný zážitek.

Žánr černého divadla sbírá světové úspěchy již od roku 1955 a jeho základnou se stala Česká republika. Vizuální efekty, vznášející se postavy a kouzlo barev v nekonečném prostoru absolutní tmy je dechberoucím divadelním zážitkem. Autor představení, Theodor Hoidekr, již zrežíroval několik show černého divadla a spolupracoval mimo jiné s největší filmovou star Bollywoodu Abhishekem Bachchanem na galavečeru v New Delhi.

V představení můžete zahlédnout nejen Theodora Hoidekra, původně tanečníka vedle Ivety Bartošové, Yanny Fabian, Heidi Janků, Evy Pilarové, Kateřiny Brožové a mnoha dalších. V souboru HILT hrají např.: Kisa Pivodová - známa nejen jako TV moderátorka a tanečnice, Štěpánka Pencová -řídí HILT s Theodorem, hrála v mnoha filmech v ČR i v zahraničí nebo se objevila na jevištích činohry, opery, českých muzikálů.









Termíny