Základy malby – Olejomalba 3. – 4. 10. 2020

Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Olejomalba je často považována za techniku starých mistrů. Techniku, kterou se dá namalovat téměř cokoliv na tisíc způsobů (z tuby, ředěné, štětcem a jiné). Pigment mícháme s olejem a můžeme tak obdivovat krásnou hladkou konzistenci bez viditelných tahů štětcem a se zářivými barvami.
Přijďte s námi nahlédnout do tajů této mistrovské techniky a přiblížit se mistrům malířského světa.
Během kurzu si společně s lektorem ukážeme různé techniky práce (alla prima, lazura .. ), projdeme teorii barev, kompozici a používané materiály (i to jaké a kde si koupit).
Komu je kurz určen?
Všem od 15 do 99 let, kteří chtějí získat základy malby (začátečníci), nebo si své znalosti a dovednosti více prohloubit (pokročilí), odreagovat se, odpočinout si od každodenních povinností a získat nové znalosti.
Základní informace o kurzu a cenách:

Kurz proběhne v sobotu a v neděli 3. a 4. října, oba dny od 10 do 15 hodin. Kurz je dvoudenní i proto, aby měl každý účastník možnost si od práce odpočinout a olejové barvy, které delší dobu schnou, případně možnost proschnout.
Cena kurzu je 1 400 ,-.
Na kurz je možné se pomocí registračního formuláře, přihlásit vždy do středy v týdnu před začátkem kurzu. Avšak nezoufejte, pokud jste se rozhodli na kurz přihlásit později (čt, pá před kurzem) – jednoduše mi zavolejte či pošlete email a já vám ráda sdělím, zda se kurz koná a je na něm volné místo :). 
Email: info@malujemespolu.cz, tel.: 732 356 691.
Co na kurz?
Na tento kurz jsou potřeba:
– Pracovní tričko/zástěru, jelikož budete pracovat s barvou, kterou lze z oblečení špatně vyprat.
O dalších pomůckách, které je třeba si na kurz případně přinést vás budeme minimálně týden před kurzem informovat emailem.
V našem ateliéru je od nás k dispozici (není tedy třeba si pořizovat vlastní, pokud nebudete tvořit hned i doma) terpentýnový olej, ředidla, různá média, erární barvy pro doplnění chybějících odstínů a štětce – ty jsou však používány všemi účastníky kurzů olejomalby a jsou tedy v odpovídajícím stavu, je proto lepší mít alespoň základní 3 štětce (kulatý malý, větší a jazýček) vlastní a ty pak doplnit štětci z ateliéru.
Počet účastníků kurzu je omezen na 8, abychom se vám mohli maximálně věnovat.
Kurzem a tedy i technikou malby olejem Vás provede náš nový lektor Milan Hulin.
A zde něco o lektorovi: Milan má za sebou studium Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění. Hraje na housle, tančí, zpívá, čte, má rád staré umění, z moderních směrů pak expresionismus a ve své tvorbě se aktuálně zabývá folklorními motivy.
Těšíme se na vás.









Termíny