Světový den paelly 2020 v Praze

Volný čas

Datum není vybráno náhodně na měsíc září, protože se shoduje se sklizní hlavní složky - rýže. Centrem oslav ve Valencii se stane náměstí Plaza del Ayuntamiento. Po celý den zde budou probíhat kuchařská show, ochutnávky mnoha druhů paelly a další akce. 

World Paella Day Cup – Světová soutěž o pohár paella. Letos se zapojí 8 zemí, respektive 8 šéfkuchařů z nich bude soutěžit a obhajovat svojí verzi paelly. Zapojené země: Čína, Australie, Japonsko, USA, Italie, Rumunsko, Francie a Španělsko. Ti budou spoupeřit vyřazovacím způsobem. Mezinárodní soutěž se bude konat během World Paella Day, v neděli 20 září, od 10:30 do 13:30. Online přenos proběhne na stránkách www.worldpaelladay.org a www.visitvalencia.com. Diváci budou online hlasovat a vítězný šéfkuchař pak získá Pohár Paella.

Světový den paelly 2020 v Praze - kam vyrazit na paellu

V Praze najdete řadu restaurací, které ke Světovému dni paelly připraví toto jídlo jako jednohubku, branch nebo jako hlavní jídlo. Kromě toho se v uvedený den bude konat i tzv. masterclass, přímý přenos přípravy a vaření paelly přenášený na youtube z Valencie. O nejlepšího kuchaře a pohár paelly Paella cup se utká osm nejlepších kuchařů z celého světa. 

V Praze se ke Světovému dni paelly přihlásily restaurace: El Centro, Gran Fierro, La Chinata, Tapas bar Miró, Gilda, El Camino... a další. Dvacátého září máte tedy možnost cestovat, alespoň gastronomicky, a ochutnat pravou valencijskou paellu!

  • Tapas bar Miró – Štefánikova 46, Praha 5 – připraví pravou valencijskou paellu
  • Gran Fierro  Myslíkova 8, Praha 2 – paella branch
  • El Centro  Maltézské náměstí 9, Praha 1 – paella menu
  • Gilda – náměstí Jiřího z Poděbrad 10, Praha 3 – paella menu
  • El Camino – Jagellonská 10, Praha 3 – paella na různé způsoby
  • La Chinata – Karmelitská 24, Praha 1, a pobočka Brno – paella tapas
  • Barrande – náměstí Joachima Barranda, Beroun – valencijská paella
  • Wine bar – U Michelského mlýna 1, Praha 4








Termíny