Město Polička se inspiruje nápady studentů architektury FA VUT Brno

Výstava, Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference

Město Polička opět přijalo nabídku ke spolupráci s Fakultou architektury Vysokého učení technického v Brně. Studenti architektury v rámci svých semestrálních prací zpracují předem dohodnutá témata využitelná konkrétně pro naše město.

Během roku se uskutečnila prohlídka města za účasti Ing. arch. Radka Tomana, Ph.D., proděkana pro vnější vztahy FA VUT.  Společně se zástupci města a členy stavební komise byly vytypovány konkrétní lokality pro semestrální práce studentů. 

Jedná se například o návrhy, případně modely a vizualizace možného využití volných ploch a parcel ve městě. Výsledky prací budou sloužit k prezentační a výstavní činnosti, i jako případné náměty pro další územní a urbanistické plánování v Poličce. Součástí instalace bude devět panelů s jednotlivými návrhy, umístěných v daných lokalitách. Pomocí mapky si každý, kdo bude mít zájem, může daná místa projít a vyhodnotit klady či zápory výstavby přímo na místě. Mapa bude k dostání na recepci muzea.

Studentské práce mohou vnést velmi zajímavý pohled do dalšího rozvoje města a jeho veřejného prostoru. Budoucí spolupráce může městu poskytnout mnoho zajímavých pohledů, informací a především zkušeností, kterými FA VUT disponuje.

Výstava rozhodně stojí za vidění, jelikož už teď na sociálních sítích víří diskuze a názory uživatelů se různí. Například uživatel Jiří D. je návrhy nadšený a těší se na výstavu, naopak uživatelé Iva T. nebo Miluška Ž., a mnoho dalších, jsou ve svých komentářích proti případným výstavbám a změnám, nelíbí se jim propojení historického rázu města s moderním. Nutno ale mít na paměti, že se jedná pouze o semestrální práce, nikoliv odsouhlasené plány, na což většina rozvášněných uživatelů ve svých komentářích zapomíná,“ uvádí kurátorka akce Alena Zavoralová. „Na vernisáži bude možnost probrat vize s Ing. arch. Radek Toman, Ph.D. i s jednotlivými autory a to 1. října 2020 od 17.00 hodin,“ dodává.

Výstava potrvá do 1. 11. 2020. Více na www.cbmpolicka.cz

 









Termíny