Den venkova 2020

Volný čas, Kurzy, vzdělání, konference
Čtvrtý ročník akce zaměřené na vše, co patří ke žďárskému zámku už od jeho založení ve 13. století – hospodaření v souladu s živou přírodou, ale také živá kultura a kreativní lidé... Tentokrát na téma VODA. Třetí ročník akce zaměřené na vše, co patří ke žďárskému zámku už od jeho založení ve 13. století – hospodaření v souladu s živou přírodou, ale také živá kultura a kreativní lidé…

Letošním tématem je VODA.

Svou návštěvou Dne venkova podpoříte také obnovu lesů Kinský Žďár. Za každou zakoupenou vstupenku totiž vysadíme jednu sazeničku stromku (jedle, buk, javor klen, jilm, dub, třešeň ptačí a další) do našich lesů.

PROČ VLASTNĚ PŘIJET NA DEN VENKOVA?

  • Čeká vás spousta aktivit pro všechny členy rodiny. Uděláte jedině dobře, pokud si na návštěvu zámku poslední sobotu v září rezervujete celý den! Kromě Dne venkova můžete zamířit také do Muzea nové generace, do Barokní galerie nebo na prohlídku zámku s průvodcem.
  • Podíváte se do zákulisí péče o panství – uvidíte, jak funguje hospodaření na panství rodiny Kinských, vývoz dřeva z lesa za pomocí koní, ukážeme vám, jak používáme v lese pejsky, vystřelíte si z posedu, ale zároveň zjistíte, proč se z něj vlastně střílet musí, vyzkoušet můžete také střelbu z laserové střelnice atd.
  • Dozvíte se spoustu zajímavostí o vodě – vyzkoušíte si pokusy s vodou, hudební, taneční nebo výtvarné vodní ateliéry, poslechnout si můžete také koncert hry na skleněnou harfu (skleničky naplněné vodou), připravujeme také workshop pro rybáře nebo besedy s odborníky na aktuální témata.
  • Chceme, aby byly vaše děti rády venku! Připravili jsme atraktivní venkovní program, při kterém děti pochopí krásu trávení času v přírodě a na tablet nebo televizi ani nevzpomenou ;).
  • Zahájíme nový projekt Chytrá ruka, díky kterému se zámek stane centrem mezigeneračního setkávání a předávání řemeslných a rukodělných dovedností mladší generaci. Vyzkoušet si můžete třeba výrobu keramiky v kopii středověké pece na zakuřovanou keramiku, řezbářství, paličkování nebo výrobu slaměných zvířátek.
Vstupné:
  • plné vstupné: 100,- (dospělí)
  • zvýhodněné: 60,- (senioři 65+, děti 6–18 let, studenti do 26 let, ZTP/P)
  • rodinné: 280,- (2 dospělí a až 3 děti 6 – 18 let)

BONUS KE KAŽDÉ VSTUPENCE: Pokud při návštěvě Muzea nové generace předložíte vstupenku na Den venkova, automaticky získáte slevu ve výši vstupného na Den venkova (dospělí sleva 100 Kč, děti 3-15 let 50 Kč, rodinné vstupné sleva 280 Kč). Jinak řečeno návštěvníci Muzea nové generace mají vstup na Den venkova zdarma. Tento bonus platí do 31.12. 2020.









Termíny