Schuller, Müller, Slepička, Slepice a Ryby

Volný čas

V sobotu 26. 9. od 14:00 do 16:00 proběhne akce pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco o historii experimentálního sídliště Invalidovna nebo o Divadle Kámen, které zde působí.

Divadlo Kámen v rámci akce Česko žije kulturou, let´s go out zve zájemce na komentovanou vycházku po uměleckých dílech ve veřejném prostoru poblíž divadla a poté na kávu či sklenku vína se svým uměleckým šéfem Petr Odo Macháček a herečkou Lucií Zachovalovou.

Experimentálním sídlištěm kolem sochařských skvostů až k divadlu účastníky provede Helena Macháčková, autorka map Umělecká díla ve veřejném prostoru sídliště Invalidovna a Umělecká díla na sídlišti Ďáblice. Budou moci objevit dochované i již zmizelé sochy a seznámit se s architektonickou koncepcí výjimečného sídliště ze šedesátých let.

V divadle se účastníkům bude věnovat umělecký šéf a režisér Petr Odo Macháček, který je provede prostory divadla a přiblíží svůj způsob uvažování o umělecké tvorbě. Aktuální tvorbu divadla „zhmotní“ herečka Lucie Zachovalová, která je v nejnovějších inscenacích například „liškodlačicí“, upírkou a posázavskou kněžkou Soňou.

„Při této příležitosti chceme připomenout například starší happening ‚Tesání kamene‘ nebo nedávnou překvapivě úspěšnou akci ‚Stěhování slepičky‘, což se odráží v názvu celého odpoledne. Účastníci vycházky se potom u šálku nebo sklenky dozví i něco o provozu a koncepci našeho divadelního studia“, upřesňuje Petr Odo Macháček.

Praktické informace:

  • Trvání akce: 14:00 až 16:00 (v případě zájmu déle).
  • Začátek v atriu u výstupu z metra Invalidovna, konec v Divadle Kámen.
  • Vstupné nezahrnuje nápoje u divadelního baru.
  • Akce se bude konat se za každého počasí.
  • Kromě výstupu z metra Invalidovna je akce bezbariérově přístupná.




Účinkují

Helena Macháčková, Petr Odo Macháček, Lucie Zachovalová





Termíny