Haydnovy hudební slavnosti: Goldbergovy variace

Volný čas


Trio Goldberg

Markéta Janoušková - housle
Dilhan Kantas - viola
Paul Wheatley - kontrabas

Program:
  • Johann Sebastian Bach /1685 - 1750/ Goldbergovské Variace pro housle, violu a kontrabas BWV 988 (úpr. Gj. Cincievski)

 

Trio Goldberg představuje jedinečné spojení houslí, violy a kontrabasu. Od svého založení se Trio Goldberg profiluje jako ambiciózní soubor, který svým repertoárem, neotřelým obsazením a především hráčskou kvalitou začíná vzbuzovat zájem mezinárodních pořadatelů. K úspěchům poslední doby patří především provedení Goldbergovských variací Johanna Sebastiana Bacha na prestižním Hulencourt Festival v Belgii, který je zaštítěný Martha Argerich či novoroční koncert v rámci koncertního cyklu Orania.Classical v Berlíně. V současné době se Trio Goldberg připravuje na natáčení CD pro belgickou nahrávací společnost. Soubor má zázemí v Berlíně, kde všichni tři hudebníci tria působí jako sólisti a komorní hráči.

Originální komorní projekt ,,Goldbergovské Variace pro housle, violu a kontrabas “ začal neotřelou úpravou slavného díla Goldbergovy Variace J. S. Bacha a následným natáčením CD pro Maltskou Filharmonii, na kterém se podílela Markéta Janoušková. Makedonský kontrabasový virtuóz Gjorgji Cincievski (žák Jiřího Hudce, prvního kontrabasisty ČF a pedagog člena Tria Goldberg Paula Wheatleyho) skvostně aranžoval Bachovo dílo pro obsazení smyčcového tria s kontrabasem, čímž si vydobyl velké uznání v hudební komunitě.

 

Vstupenky v předprodeji v síti Plzeňská vstupenka. Před zahájením koncertu budou vstupenky k zakoupení na pokladně zámku.
 

 









Termíny