Večery S - L. Slabá Triola, M. Kajaba, K. Skalická&L. Heřman

Hudba, folk, pop
Přeloženo z 23.10. na čtvrtek 3.12.2020

Lenka Slabá je již legendou českého folkového zpěvu. Její hlas můžete znát z nahrávek známých skupin, jako jsou Nezmaři, Spirituál kvintet nebo Žalman a spol. Později s manželem pocítili potřebu změny a odjeli na osmnáct let do Kanady. Domů se vrátili před čtyřmi lety a hned na jaře roku 2017 se Lenka vrátila i na folková pódia, na kterých v různých formacích opět vystupuje. Na Večery S přijede zbrusu nové Lenka Slabá Triola, sestavu doplní Áda Vostrý s Lubošem Stráníkem.

Krystyna Skalická & Libor Heřman - Krystyna je písničkářka, harmonikářka, loutkoherečka, pochází z Třince, žije v Praze. V jejich písních je slyšet folklor Beskyd, ale také šansonové nálady velkoměsta. Zpívá polsky, česky, slovensky a v těšínském nářečí. Její písně skvěle dotváří svou hrou na kontrabas Libor Heřman z Českých Budějovic. Toto duo spolu vystupuje od roku 2015, kdy se setkali při natáčení alba JEDEN TANiEC. Od té doby odehráli spolu koncerty u nás, v Polsku a na Slovensku.

Martin Kajaba je sedmnáctiletý písničkář z Českých Budějovic. Skládá vlastní písně a kromě vlastních textů spolupracuje i se staršími a zkušenějšími textaři. Hraje i v několika hudebních uskupeních na kytaru a na bicí. Nyní je v druhém ročníku na konzervatoři, obor bicí nástroje. Má za sebou několik úspěšných vystoupení po festivalech, klubech a na mnoha různorodých akcích. Martin je vítězem celostátní soutěže Folkový kvítek 2018. Svou tvorbu by rád dostal mezi vícero lidí, protože hudba je to, co miluje a co ho naplňuje.








Termíny