Live dub & hiphop session: Mango Sheikh + Kolona

Hudba, hip hop, dub, psychedelic
Dobrá zpráva pro všechny, kteří by v rámci kultury na Základně chtěli slyšet i něco jiného než španělky (a snad i inpirativní změna pro ty, co kytarám bezmezně holdují): Na začátku července přivítáme partičku z Jihlavy, která vám přijde ukázat, že hiphop není jenom o rádoby-pouličních pózách a honění si ega na počtu lajků na youtube, a že z dubu se dá dostat i víc než nekonečné drmolení "rastafáraj" za zvuků jamajského pohřbu.

Kolona má za svoje dlouholeté působení v místní autonomní scéně na svědomí pestrou řádku aktivit, od hraní v HC/punkových kapelách a pořádání zajímavých koncertů až po vydávání zinu či spoluprovozování nízkoprahového centra. V posledních letech se snaží své svobodomyslné pohledy na svět dostat i mimo kytarové publikum (a naopak naučit punkáče, že do mikrofonu se nemusí jenom řvát a halekat) a jde mu to zatraceně dobře. Svou hiphopovou 'kariéru' začínal s rapperkou Potmě v projektu Křik z ticha, z kterého se po jejich rozchodu vykrystalizoval sóloprojekt, do kterého se ale nebojí přibírat i spoustu zajímavých featuringů. Kromě ostrých společensko-politických apelů se nevyhýbá ani osobnějším tématům a obě tyto polohy mají jedno společné: v žádném případě nečekejte kýč ani verše jako podle šablony.
https://bandzone.cz/kolona
https://www.facebook.com/kolona.hiphop/


Hudební historie Mango Sheikh je neméně barvitá, potkat jste ho mohli například v buskerské kapele Hrdinové fšedních dní, ska-reggaečkových Rasta Führer nebo velmi svérázně pojatém rapovém duu MC Technodatel & MC Kybertyjelk. V roce 2014 se obklopil sadou krabiček a nástrojů, ze kterých naživo ždímá kvalitní směsici dubu a psychedelie. Pokud vám letní podvečer na zahrádce s příjemnými basovými linkami a chytrou elektronikou zní jako dobrý nápad, myslíme si, že si to s ním užijete taky!
https://bandzone.cz/mangosheikh
https://www.facebook.com/MangoSheikhlive/


Za příznivého počasí bude akce venku na zahrádce.
Tři Ocásci // Základna
třída Kpt. Jaroše 18, Brno
https://triocasci.cz/








Termíny