KREATIVNÍ ÚTERKY PRO DĚTI I DOSPĚLÉ PŘIPRAVILO POLIČSKÉ MUZEUM

Výstava, Volný čas, Pro děti, Kurzy, vzdělání, konference

Na letní měsíce jsme pro vás připravili celou řadu dílniček zaměřených především na tvoření z různých materiálů. Dílničky jsou určeny jak pro děti, tak i pro dospělé. Proto neváhejte a přijďte k nám tvořit! Každé prázdninové úterý můžete kreativně strávit svůj čas.

 

Tvoření z hlíny, papíru, malování a zdobení, technika broušení skla – gravírování nebo zachycení pohybu slunce pomocí solarografie a mnoho jiného pro vaši tvořivou duši. V našich dílnách si můžete vyzkoušet a naučit mnoho krásných tvořivých technik.


První dílna se koná již na konci června a to v úterý 30. 6. dopoledne a vyrábět se budou Schránky na prázdninové poklady. Už nebudete muset nositvzpomínky z prázdninových cest po kapsách, ale v ručně vyrobených zdobených schránkách. Následuje tvoření 7. 7., kdy si ti nejmenší vyrobí opravduNetradičního broučka,takového broučkového talismánka z tvrdého papíru a drátků. Proužkáč pestrobarevný, květinka třpytivá, okáč tečkovaný – druh broučka bude jen a jen na jejich fantazii.

 

Další dílna se koná 14. 7. odpoledne, kdy objevíte Kouzlo solarografie aneb jak se dá zachytit pohyb slunce. Zjistíte,na jakém principu solarografie funguje a o co v ní jde. Jak už samotný název napovídá, že jde o fotografování drah pohybu Slunce při dlouhé expoziční době. Ke zhotovení solarografického snímku se používá zařízení zvané camera obscura, k jejíž výrobě postačí i obyčejná plechovka. V úterý  21. 7. dopoledne si mohou děti i dospělí vyrobitKvětinový zápisník, zdobenýsušenými kvítky z místních lokalit. V úterý 28. 7. si vyzkoušíte oblíbenou a tradiční techniku zdobení skla rytím a tou je  Gravírování! Pomocí ruční elektrické gravírovací pistole ozdobíte vlastním dekorem sklenice a lahve různých velikostí a tvarů, které jsou pro vás v muzeu připraveny.

 

Druhý prázdninový měsíc nám otevírá Zvonivá dílna a to 4. 8. odpoledne. Přijďte si i vy vyrobit veselou letní dekoraci do bytu, na balkón či pergolu. Formičkami vykrájíte různé tvary, sestavíte si hliněnou zvonkohru svých snů a následně dozdobíte korálky a pírky. Následovat bude dílna Handmade tašky, na které vdechnete obyčejné plátěné tašce život! Ozdobíte ji podle vlastní fantazie barvami a fixy, přiděláte knoflíky a plstě. Konat se bude 11. 8. 2020. V úterý 18. 8. se konají hned dvě dílny a toObrázky z luštěnin a semínek, kdy z malých zrnek a plodů vytvoříme velká díla. Bude se skládat a lepit a lepit a lepit. Toto je spíše pro děti, kdežto odpoledne se můžete těšit na výrobu Motivačních kartiček pro dospěláky. Zastavte se i vy v prázdninovém shonu a přijďte si u kávy vyrobit motivační kartičky. A pokud si budete chtít i přes zimu uchovat vůni léta, vyrobte si na Voňavé dílně bylinkový sáček, který provoní váš domov. Namíchat si budete moci směs levandule, máty či vonných olejů. Textilní pytlíčky si poté dozdobíte dle vlastní fantazie. Poslední prázdninová dílna se bude konat v úterý 25. 8. odpoledne.

Dílny se konají ve spolupráci s rodinným centrem MaTami. Každá dílna stojí 50,- Kč. Aktuální informace o čase a doporučeném věku účastníků naleznete na www.cbmpolicka.cz









Termíny