Chebské dvorky 2020

Výstava, Volný čas

Open air výstavy a prezentace designové tvorby v historickém centru města.

18. ročník přehlídky umělecké tvorby CHEBSKÉ DVORKY se koná od 11. do 13. června, denně od 10.00 do 18.30. Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců výtvarného umění z Čech i ze zahraničí, stane se tak největší galerií pod širým nebem.

Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, kresby, koláže, prostorové instalace a objekty. Své výtvarné a fotografické práce a projekty představí studenti uměleckých škol a oborů, tvůrčí seskupení z řad profesionálů i nadaných amatérů, samostatně tvořící autoři a nezávislí designeři.  S většinou z nich se návštěvník může osobně setkat v místě jejich prezentace, nebo na zahájení na dvorku č.17.

V rámci akce představujeme v Art Centru Galerie 4 tři výstavy, které budou uvedeny společně s ostatními ve čtvrtek 11. června v 16.30 v Klášterní zahradě. Účast na zahájení potvrdil Vladimir 518, prezentace tvorbyrappera, výtvarníka, multimediálního umělce, zakladatele značky Bigg Boss a v neposlední řadě člena skupiny PSH byla přesunuta na další ročník festivalu. Pro letošní mimořádný ročník však vybral jeden ze souborů cestovatele a fotografa Davida Těšínského, který je prezentován pod názvem Fotka jako zbraň, fotka jako lék ve 3.NP Art Centra Galerie 4, obrazově vypovídá o rapperech v USA.

 

Určeno všem věkovým kategoriím. Vstup zdarma. Bezbariérový přístup možný na všechna místa konání. Pohyb a pobyt v místech akce bude v souladu s aktuálními nařízeními MZČR. Podrobné informace v  programu s mapkou, ke stažení/tisku na www.chebske-dvorky.cz nebo v Art Centru Galerie 4.









Termíny